"De ce primăria ne tratează cu măsuri inegale?"

1427
6
Să "te lupți cu un primar precum Radu Mazăre" pare o încercare cât se poate de dificilă. Nu o spunem noi, ci chiar votanți ai primarului, decepționați că "una a promis în campanie și alta a făcut după ce s-a văzut cu sacii-n căruță, iar la ceas de bilanț, nici usturoi n-a mâncat, nici…!"

Măsuri inegale pentru neputincioși

"Bătrânețea nu este chiar așa de rea când iei în considerare și alternativele", este o veche expresie care, dacă ar fi luată în considerație, vârstnicii orașului nostru, în mod special aceia cu dosarul medical mai stufos decât cel de… cadre, ar fi avut o senectute mai liniștită. Din păcate, în Constanța există un singur cămin destinat persoanelor în vârstă care nu-și mai pot purta singure de grijă, persoanelor bolnave sau bătrânilor singuri, dornici de socializare, pe a cărui listă de așteptare figurează, dintot-deauna, sute de solicitări. Dana Vărguță și Ioana Marian au încercat "marea cu degetul, sperând că vom găsi și noi un loc în acest cămin. Am mai fost să ne interesăm acum doi ani, dar ne-a speriat lunga listă de așteptare și ne-am lăsat păgubașe. Pe atunci ne descurcam mai bine, acum nu mai merge… Din păcate, am primit același răspuns, sunt sute de oameni deja înscriși care așteaptă și tot așteaptă să moară cineva, ce pot să mai aștepte? Noi știam că trebuie să se extindă încă din 2011, s-au făcut modernizări pe acolo, dar niciun loc în plus… Primarul Mazăre știe prea bine situația, am fost și în audiență, ne-a promis că în 2011 o să extindă clădirea, dar nimic nu s-a schimbat, n-a început nicio lucrare, cu toate că noi nu cerem pomană de la buget, noi ne putem plăti singuri serviciile. Nu înțelegem cum un primar poate să aibă măsuri inegale pentru neputincioși și, mai ales, să promită și să nu se țină de cuvânt!".

Că lucrurile stau întocmai ne-a confirmat și administratorul căminului, potrivit căruia, în prezent, mai bine de 300 de persoane au deja înregistrate cereri de internare în această unitate. Cât despre proiec-tul de extindere, într-adevăr, acesta există, însă doar "pe hârtie", căci nu s-a început niciun fel de lucrare, în ciuda faptului să solicitările curg… Pe de altă parte, Ioana Marian arată cu degetul către primar, neînțelegând de ce grija sa pentru bătrâni se manifestă prin măsuri diferite: "Primarul a făcut mare tam-tam cu barăcile pentru nevoiași. A plâns pe umărul lor, foarte bine. Dar la noi de ce nu se gândește? Pentru alții de ce sunt bani, iar pentru noi, nu, mai ales că nu cerem pomeni de la buget? Și noi suntem neputincioși ai acestui oraș!". Cât privește varianta privată a căminului pentru bătrâni, femeia este neîncrezătoare că oamenii de afaceri constănțeni o vor lua vreodată în calcul.

"Pentru unii mumă, pentru alții ciumă!"

Silvia Vlad iubește Constanța, nu e nevoie să-i cânte lăutarii la ureche pentru a afla câte putregaiuri ascunde, însă orgoliul de constăn-țeancă a obligat-o, ori de câte ori a avut ocazia, să-i promoveze latura frumoasă. Din păcate, vorbele, oricât de meșteșugite ar fi, nu pot ascunde turiștilor imaginea de… ev mediu a zonei peninsulare, obiectiv nelipsit din agenda oricărui ghid turistic și nici mormanele de gunoaie care sufocă orașul în cele mai neașteptate locuri: "Aproape că îi doare pe turiști nepăsarea alor noștri față de potențialul turistic al orașului!". Cititoarea noastră acceptă că și în alte țări ale lumii sunt și părți vai de capul lor, însă niște adevărați edili au grijă ca astfel de plăgi să nu persiste la infinit. Și, mai ales, să nu lase impresia că prioritare sunt zonele în care ei înșiși locuiesc: "De ce zonele unde locuiesc aleșii urbei arată super întotdeauna, e un lucru deja demonstrat?".

Este o dilemă asupra căreia cititoarea noastră vă așteaptă și pe dumneavoastră, stimați cititori, să vă pronunțați.

Comentează știrea

V.
10 aprilie 2012
Nu stiu ce anume va mira

Am facut,impreuna cu zeci de vecini, sesizare pt 1o trecere de pietoni-e aprobata acum aproape 11 luni!!2, amendarea celor care fac custi ilegale de caini pe langa blocuri de vreo 4-5 lunisi altele...oricum absolut nimc nu s-a rezolvat;PRIMARIA ,INSPECTORII SI ANGAJATII LOR NU FAC NIMIC..1, trecere de pietoni aprobata de 11-12 luni-si unii vecini au facut cerere de vreo 2-3- ani!2,aceleasi haite de caini in peninsula pe langa catedrala ortodoxa si catolica-de nu pot sa merg acolo fara frica;3, aceiasi caini pe langa toate blocurile din cartier desi ar fi trebuit distruse custile ilegale de caini si cei care au facut custi amendati -pt ca au semnat aproape 100 vecini de cartier!!ar mai fi si altelerdar la aceste probleme primaria nu a raspuns cu absolut nimic,nicio masura ,absolut nimic de 1 an de zile !!ASA CA NU VA MIRATI DRAGI CONSTANTENI, ACEASTA PRIMARIE SI ADMINISTRATIE NE SFIDEAZA TOTAL!

Elena
10 aprilie 2012
Bravo Mazare

Traiasca Mazare cel mai tare primar! Se usureaza cu bolta pe toti Constantenii si tot pe el il aleg, asta da performanta!

MIRUNA
10 aprilie 2012
nu tin cu niciun partid(ca daca esti anti mazare,esti chipurile d la pdl dupa slugile mazariste:))

L-ati vrut pe Golan(si o sa-l mai vreti ptr pachete!) - spalati-va pe cap cu mazarea imputita toti care l-ati ales !!! Mai e o solutie: mergeti cu petitie la alt Golan ales de voi la Cotroceni !!! (cred ca este si I-ul constructor al tarii , dupa ce a demonstrat ca este economist/medic/militar/etc...). Ba nu , am uitat ca mergea la podul de la Maracineni zilnic - poate aveti noroc daca ii scrieti acestui Priceput in toate...Asta pe plan national,iar noi aici in CTA AVEM PRICEPUTUL IN TOATE MZIERIIILE SI AFACERILOR PE SPINAREA CONSTANTENILOR..

MIRUNA
10 aprilie 2012
Pt toti fanii,postacii si imbecilii lui pastaiemai postacii lui mazariche ,nu mai comparati ce au facut ssau nu au facut primarii dinaintea lui mazare ,ca erau alte timpuri si cu cat ne indepartam de perioada aceea e CU ATAT MAI RIDICOL SA TOT COMPARAM CU

mai postacii lui mazariche ,nu mai comparati ce au facut ssau nu au facut primarii dinaintea lui mazare ,ca erau alte timpuri si cu cat ne indepartam de perioada aceea e CU ATAT MAI RIDICOL SA TOT COMPARAM CU PERIOADA ANILOR '90.Ceea ce se discuta acum si aici in anul 2012 !!!-nu 1990-2000 perioada de la care a trecut o viata de om!!- deci ce vb acum e ce NU FACE MAZARE ,el fiind primar de aproape 12 ani si dovedind ca-si bate joc programatic de constanteni.DESI A AVUT LA DISPOZITIE MULT MAI MULTI BANI CA AIA DIN ANII'90...deoarece a apucat o perioada de crestere economica=2000-2009

MIRUNA
10 aprilie 2012
nu ati inteles inca faptul ca mazare,printre multe alte ticalosii, vrea sa se razbune pe toti care nu l-au votat sau i se impotrivesc??..or zonele de nord ,nord est si nord-vest ale orasului nu prea l-au votat pe drogat

nu ati inteles inca faptul ca mazare,printre multe alte ticalosii, vrea sa se razbune pe toti care nu l-au votat sau i se impotrivesc??..or zonele de nord ,nord est si nord-vest ale orasului nu prea l-au votat pe drogat

6. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2113 secunde