De ce pompează RADET în dușmănie și când e foarte cald afară?

1969
5
De ce pompează RADET în dușmănie  și când e foarte cald afară? - 20martiefond-1332257883.jpg
Având în vedere că temperaturile diurne, dar și cele nocturne, au crescut foarte mult în ultimele zile, abonații sistemului centralizat de termoficare cer RADET să regleze distribuția agentului termic în funcție de starea vremii.

În replică, RADET precizează că ținta regiei este aceea de a furniza căldura pe care și-o dorește fiecare client al sistemului, astfel încât oricine să-și ia din rețea doar cât consideră necesar pentru propriul confort.

"Ne-am fi așteptat din partea RADET ca măcar într-o perioadă de criză să-și schimbe eterna politică de a da căldură și când afară este foarte cald. Eu, Natalia Panait, abia m-am întors din Germania și pot să vă spun că acolo, dacă oamenii ar arunca pe fereastră căldura (căci asta facem noi acum, altfel murim de cald în apartamente cei care nu avem repar-titoare), cineva ar răspunde penal, așa sunt legile acolo, cu respect față de cheltuieli. La noi, să mă ierte RADET, dar impresia generală este că vrea să ne spolieze. Oare nu e suficient că avem cea mai scumpă căldură din țară?".

"Nu vrem să dăm noi lecții RADET, însă rugăm s-o lase mai moale cu căldura, că am intrat direct în vară. Să găsească ei măsurile cele mai corecte, ca să fie bine pentru toată lumea și să le aflăm din ziar. Cu mulțumiri, Corina Dordeac, Veronica Muscalu)".

RADET nu are ce-și imputa

Într-adevăr, în ultimii ani, evoluția fenomenelor meteorologice nu prea mai ține pasul cu calendarul. Ca furnizor de căldură, RADET susține că nu ignoră evoluția vremii, dimpotrivă, a reușit performanța de a regla distribuția agentului termic către consumatori prin intermediul unui sistem automatizat, capabil să regleze parametrii de furnizare în funcție nu doar de evoluția temperaturilor exterioare, ci și de viteza vântului.

Nu este momentul pentru oprirea căldurii

Cu toate că vremea s-a încălzit brusc, reprezentanții RADET sunt de părere că nu se poate pune, cel puțin în această perioadă calendaristică, problema sistării furnizării căldurii, întrucât o parte dintre beneficiari au nevoie de încălzire. Asta nu-i împiedică însă pe cei cărora nu le este necesară să închidă robinetele de pe calo-rifere, metodă prin care pot realiza economii ce se vor regăsi în con-sumul mai mic măsurat de contorul de energie termică al condomi-niului și de a avea confortul termic dorit.

În aceeași ordine de idei, RADET își asigură abonații că țelul său este de a furniza căldura pe care și-o dorește fiecare client al sistemului, astfel încât să-și ia din rețea doar necesarul de căldură. În acest moment, și asociațiile de proprietari care nu doresc energie termică, dar și consumatorii casnici și agenții economici au posibilitatea de a efectua singuri reglajele necesare în acest sens, la nivel de apartament, acționând robineții termostatați, iar la nivel de asociație, prin închiderea vanei contorului de branșament.

Îi informăm pe cititorii noștri că având în vedere costurile extrem de mari pe care le achită în continuare pentru căldură, vom continua campania de informare asupra modului în care se pot face economii importante la încălzire, specialiștii RADET promițând că vor veni cu informațiile necesare și pertinente în acest sens, fără a face rabat de la calitate, astfel încât abonații să înțeleagă că ei urmăresc starea lor de confort, nicidecum "spolierea".

Comentează știrea

elena
21 martie 2012
caldura la case

Am gigacalorimetru si cand a fost cald(ex. luni 19 martie )am inchis caldura pana a doua zi la ora 8 dimineata.Am dat drumul ca in casa era deja rece si am constatat ca caldura furnizata in calorifer era de 35,8 grade ,iar caloriferele erau aproape reci. Am luat legatura cu cei de la dispecerat si mi-a spus ca ei au automatizat punctele termice si furnizeaza caldura la 40 de grade.Daca platesc gigacaloria asa de mult vreau sa am caldura (la casa nu este ca la bloc) si daca nu le convin celor de la bloc sa isi opreasca caldura.

cta
21 martie 2012
alo radet-ul

abia asteptam data de incepere a depunerilor cererilor de debransare

Ionita
21 martie 2012
despre caldura

Cetateanca aia care spune ca plateste caldura pe care nu o are,ar face bine sa si-o opreasca singura.Nu vede ca plateste degeaba caldura?.Suntem siliti sa stam la bloc in jungla asta urbana.Dar daca mai sunt si altii care ne considera cu atata "blandete"ca ea de aia nu merge nimic in tara asta.Nu vrem caldura cu forta asta e parerea mea..sa vada si Radetii...

geo
26 martie 2012
caldura

mai amice nu te sileste mai nimeni sa stai la bloc, poti vinde si sa te muti la casa sau in padure ca nu te opreste nimeni :))

Răspuns la: despre caldura
Adăugat de : Ionita, 21 martie 2012
Cetateanca aia care spune ca plateste caldura pe care nu o are,ar face bine sa si-o opreasca singura.Nu vede ca plateste degeaba caldura?.Suntem...
silvia i
23 iunie 2012
desfiintarea termoficarii centralizate in toata tara.

desfiintarea sistemului termoficare centralizat comunist.jos monopolul radet si a termoficarii obligatorii. suntem in anul 2012 ,tara europeana cu drepturi depline . incalcati drepturile omului. dati lege contract individual cu furnizorii la toate utilitatile la bloc URGENT.Jos directorii si toti sefii din termoficarea centralizata,si radet,au salarii mari furati din banii contribualului.jos ANRSC ,cu ordinul criminal,aberant , cu care se face jaf la drumul mare ,bani furati de pardidul portocaliu.jos ordinul 343/2010 anrsc.acest sef anrsc M Matei fiind o persoana pusa politic fara sa conoasca acest domeniu. jos monopolul radet si termoficarea centralizata.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Martie 2012
Stire din Social : Vine primăvara la Constanța
Pagina a fost generata in 0.2073 secunde