De ce nu poate fi ignorat sindicatul

447
De ce nu poate fi ignorat sindicatul - sitesindicat-1421423623.jpg

Articole de la același autor

Domnule Daniel Ruță, experta în probleme de muncă, Mihaela Crivea, ne-a confirmat că este obligația angajatorului să întocmească un regulament intern. Însă, asta nu-l scutește să consulte sindicatul sau reprezentanții salariaților, în funcție de situație, când stabilește acest regulament, chiar dacă salariatul are suspiciuni privind corectitudinea celor care ar trebui să le apere interesele.

De asemenea, ar fi incorect ca acest document intern să nu cuprindă și clauze referitoare la disciplina muncii, abaterile disciplinare și sancțiunile aplicabile, dar și cele referitoare la procedura disciplinară etc., astfel încât salariații să nu fie sancționați fără a ști ce li se impută.

Important!

1. Regulamentul ar trebui să cuprindă mai multe categorii de dispoziții, printre care și reguli privind protecția, igiena și securitatea în muncă; respectarea principiului nediscriminării, procedura de soluționare a cererilor sau reclamațiilor personale ale angajaților, reguli concrete privind disciplina muncii, abaterile disciplinare și sancțiunile aplicabile, dar și cele referitoare la procedura disciplinară etc., astfel încât salariații să nu fie sancționați fără a ști ce li se impută.

2. Modul concret de informare a fiecărui salariat cu privire la conținutul regulamentului intern se stabilește prin contractul colectiv de muncă, iar orice modificare ulterioară trebuie comunicată celor vizați. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015
Stire din Cetățenești : Cum puteți trata călcâiele aspre
Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015
Stire din Cetățenești : Drepturi în relația de concubinaj
Vineri, 16 Ianuarie 2015
Stire din Cetățenești : Sprijin pentru studenți
Vineri, 16 Ianuarie 2015
Stire din Cetățenești : Super-rețeta zilei
Vineri, 16 Ianuarie 2015
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Pagina a fost generata in 1.5302 secunde