Semnale

"De ce este Piața Griviței murdară și obositoare?"

1705

După modelul campaniei naționale de ecologizare, intitulată "Curățenie în toată țara! Într-o singură zi!", care s-a desfășurat pe 24 septembrie a.c., mai mulți cititori sunt de părere că este nevoie de o mobilizare de forțe și pentru asanarea Pieței Griviței, dar și a celorlalte piețe mari din Constanța, atât de mizerie, cât și de ambulanți care mai de care mai dubioși.


Amalia Dincă (39 ani) a apreciat efortul miilor de voluntari constănțeni care s-au înarmat cu toate ustensilele necesare și au răspuns prezent campaniei de curățenie, un adevărat succes al zilei de sâmbătă, 24 septembrie a.c. Ca participantă la această acțiune, și-a dat seama cât de important este, înainte de toate, un semnal de acest gen: "Ce înseamnă o zi liberă sacrificată pentru ca locuri dragi să scape de povara mormanelor de gunoaie? Vă spun eu ce a însemnat pentru mine: o satisfacție enormă că, în sfârșit, nu doar ne arătăm deranjați de inamicul numărul unu al sănătății noastre, mizeria, ci și facem ceva concret, căci cu vorbe nu se rezolvă nimic!". Deși locuiește în apropierea Pieței Griviței, cititoarea noastră ne-a spus că preferă să se aprovizioneze din magazine, decât să dea "nas în nas cu haosul din piața asta. Stau și mă tot întreb de ce o piață din buricul orașului este atât de murdară? Și mai ales obositoare? De ce li se permite comercianților ambulanți prezența aici? Chiar nu se vede că ei fac cea mai mare mizerie? Dacă autoritățile nu se implică, atunci să le mobilizăm noi!".

"E prea de tot…!"
"Dacă vii mai pe după-amiază în piață, n-ai unde să arunci ceva, că toate pubelele dau pe dinafară. De ce nu se aduc europubele pentru selecția gunoaielor? Dacă ai de aruncat vreun gunoi, ori îi dai drumul pe jos, ori ți-l duci acasă! Să nu se dea vina numai pe lipsa de civilizație a clienților, că nu e corect! E prea de tot! Pleci de aici ca de la balamuc, așa obositoare sunt cumpărăturile în piața asta! Ar trebui făcută o campanie pentru igienizarea piețelor, că niciuna nu e mai brează!" (Marilena Zeciuială, 43 ani).

"Romii, de-ai… peisajului!"
"De ce li se permite țiganilor, sau romilor, că nu știu cum să le mai spun ca să nu intru în belea, s-o facă pe comercianții și să-și pună marfa pe jos, iar ei să spargă semințe în toate părțile, cât e ziua de mare? Au autorizație de vânzare? Fiica mea a avut un butic și l-a închis, că o amendau din orice fleac... Iar ei rezistă de când e piața asta! Urât, foarte urât, o imagine jalnică... Eu sper să se facă vreo acțiune de curățenie la nivel de piețe, că la fel e și în Tomis III, de exemplu! Acolo, romii fac un tunel la intrare în piață și trebuie să te freci de ei, scuzați expresia, ca să poți să treci. Sunt polițiști, dar nu-i deranjează, probabil sunt de-ai peisajului... De hoți de buzunare în piața asta nu se știe?" (Rodica Tănase, 51 ani).

"Problema cu gunoiul e veche!"

Și cei care se ocupă de administrarea Pieței Griviței s-au declarat neputincioși când vine vorba despre gunoaiele care invadează piața, cele mai multe provenind de la romii care locuiesc în zonă: "E ceva de neimaginat ce găsim aici dimineața, pe traseul de la Peco la piață, în fiecare zi, sunt saci întregi cu gunoaie! Lucrez de 30 de ani aici, gunoiul din piață se ridică, avem pubele, există loc închis pentru depozitare, dar degeaba…. Înainte, dădeam amenzi, dar acum nu mai avem voie, doar îi atenționăm! Problema cu gunoiul e veche!" – ne-a spus casiera administrației pieței. Apoi, femeia ne-a explicat că… teritoriul acaparat de comercianții romi aparține primăriei, care ar putea să rezolve această problemă, des invocată și de clienții pieței.

Credeți că se impune o acțiune de curățenie la nivelul marilor piețe ale orașului?



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : Ce mizerie!!!
Miercuri, 02 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Scandal din cauza unei spălătorii auto
Luni, 26 Septembrie 2011
Stire din Social : Cât de murdară e Constanța
Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Social : Evul Mediu în cartierul CET
Marţi, 12 Aprilie 2011
Stire din Economie : 100.000 de miei pentru constănțeni
Marţi, 09 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 0.3548 secunde