De ce e bine să mâncăm coji de mere

237
De ce e bine să mâncăm coji de mere - sitedeceebinesamancojimere-1394638703.jpg
Nu doar merele, ci și cojile de mere pot avea efecte la care nici măcar nu v-ați gândit. De exemplu, cojile de mere pot fi folosite cu succes în tratarea insomniilor. Iată cum se consumă acestea, potrivit Sănătate.ro,  pentru a-și atinge scopul: peste două lingurițe de coji de mere uscate și mărunțite se toarnă o cană de apă fierbinte. Vasul în care se află compoziția se acoperă și se lasă la infuzat timp de 10 minute. Ceaiul se bea seara, înainte de culcare. În funcție de preferință, poate fi îndulcit cu puțină miere de albine, dar nu este obligatoriu. Însă beneficiile merelor nu se opresc aici!


Merele previn afecțiunile cardiovasculare. Moștenirea genetică, sedentarismul, stresul, fumatul, dereglările hormonale sunt câteva cauze care provoacă tot felul de boli. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Florida au descoperit că un consum constant de mere previne afecțiunile cardiovasculare, prin reducerea nivelului de colesterolul din sânge.
Rezultatele studiului arată că femeile care au consumat mere timp de șase luni și-au redus nivelul colesterolului cu aproximativ un sfert. Cea mai mare scădere s-a observat în cazul lipoproteinelor cu densitate scăzută, aa-numitul "colesterol rău" care crete riscul formării cheagurilor de sânge în apropierea inimii sau a creierului.
De asemenea, oamenii de știință au descoperit că merele reduc în mod semnificativ  și nivelul de grăsimi din sânge în timpul postmenopauzei.
La studiu au luat parte 160 de femei cărora li s-a dat să consume 75 de grame de mere uscate pe zi, echivalentul a două mere proaspete de mărime medie. După trei luni de zile, nivelul colesterolului total a scăzut cu aproximativ 9%, iar al "colesterolului rău" (LDL) cu aproximativ 16%. După șase luni de zile, colesterolul total a scăzut cu 13%, iar celălalt cu 24%. 
Alte studii arată că merele au și alte beneficii asupra organismului, despre care vom scrie cu altă ocazie.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 13 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Joi, 13 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 13 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : De ce e bine să mâncăm mărar
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Secrete culinare
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 3.0148 secunde