De ce e bine să avem urzică în casă

163
Oricine își dorește ca organismul lui, fie vară, fie iarnă, să conțină cât mai puține toxine. Cei care nu au probleme de sănătate, pot recurge la câteva remedii naturiste care curăță organismul, iar cele pe bază de urzică par consecrate din cele mai vechi timpuri. 

Pentru o cură de trei-patru săptămâni cu urzică este nevoie de câte trei căni de ceai pe zi, care vor curăța organismul organismul de substanțe nocive și-l vor revitaliza. Bogat în minerale și în vitamine, ceaiul de urzică stimulează digestia și secreția bilei. Atenție! Cât timp vei urma cura cu ceai de urzică, vei urina mai des. Nu trebuie să te îngrijorezi, este un efect normal, astfel eliminându-se substanțele toxice din sânge. Ceaiul se face dintr-o lingură de plantă mărunțită la o cană cu apă clocotită, lăsată acoperită timp de 15 minute.

A nu se înțelege că nu există și alte leacuri naturiste care ajută la fel de bine la curățarea organismului de toxine. Iată ce minuni fac și următoarele plante:

Rădăcina de cicoare. Denumită și "prietena ficatului", cicoarea este utilizată atât pentru a trata bolile

de ficat, dar și pentru purificarea organismului. Are efect antioxidant și ajută la curățarea rinichilor. Prepară un decoct din două lingurițe de rădăcină mărunțită în 200 ml de apă rece. Fierbe-le cinci minute și bea ceaiul călduț în trei reprize, înainte de mesele principale. O cură de două săptămâni cu cicoare ajută la creșterea secreției de bilă și la refacerea celulelor hepatice. Păpădia stimulează ficatul, curăță și întărește pereții vaselor de sânge și elimină colesterolul "rău" din sânge. Planta este cunoscută mai ales pentru stimularea activității ficatului și pentru efectul ei de curățare de toxine a acestuia. Urmează o cură de cel puțin 12 zile cu sirop (1-3 lingurițe înainte de fiecare masă) sau cu tinctură de păpădie (o linguriță înainte de masă, cu miere sau în ceai). Siropul și tinctura de păpădie se procură de la magazinele cu produse naturiste. Crușinul combate constipația: Una dintre afecțiunile neplăcute care pot apărea în perioadele când mâncăm foarte multe alimente grase, care duce la acumularea de toxine în organism. Crușinul este foarte cunoscut pentru proprietățile lui purgative. Ceaiul de crușin se prepară dintr-o linguriță de praf de plantă la o cană cu apă clocotită și se bea o cană pe zi, până la reglarea digestiei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7348 secunde