De ce e așa de scumpă mâncarea românilor?

229
De ce e așa de scumpă mâncarea românilor? - 7novdeceescumpamancarearomani-1352296641.jpg

Articole de la același autor

De nenumărate ori, ing. Loredana Antim a aflat, din tot felul de surse, inclusiv media, că în România, multe din produsele alimentare s-ar vinde la prețuri comparabile cu cele din țările vestice, cu toate că salariile noastre sunt incomparabil mai mici. De fiecare dată se gândea că acest lucru e posibil din cauza calității alimentelor, care, în ciuda concu-renței acerbe, continuă să lase de dorit. Ea însăși s-a trezit cumpărând smântână cu aspect de gelatină, bere… răsuflată sau pastramă din care curgea pur și simplu apa, mai ceva ca pe vremea comunismului. 


De aceea, zilele trecute, nu i-a venit să-și creadă urechilor când l-a auzit pe însuși guvernatorul Băncii Naționale spunând, pe șleau, că România a ajuns fruntașă în Europa la capitolul creșterea prețurilor alimentelor.

Înainte marș spre foame?

"Nu vreau să par adepta apoca-lipsei, eu sunt optimistă din fire, dar ceea ce spune realitatea pe mine una mă sperie. Și când spun mă sperie, mă gândesc la cei doi copii mici, care au nevoie să mănânce nu mult, ci sănătos. Or, mâncarea sănătoasă este foarte scumpă. Din moment ce, la general, alimentele sunt atât de scumpe, mă gândesc în ce hal vor exploda prețurile la produsele mai rezonabile. Că nu poți să-i dai unui copil de șapte ani mezeluri pline de E-uri dacă ești un părinte responsabil!" – ne-a spus cititoarea noastră, care și-ar dori ca guvernanții acestei țări să explice, pe înțelesul tuturor, "de ce e așa de scumpă mâncarea românilor?".

Într-adevăr, potrivit unei estimări recente a BNR, comparând crește-rea prețurilor produselor agroalimen-tare cu alte țări din Uniunea Europeană, cu excepția Ungariei și Slovaciei, unde au avut loc majorări ale TVA, creșterile de prețuri alimentare din România sunt cele mai mari din UE.

Din ce motive considerați că s-a ajuns la acest record?


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.411 secunde