Medicul de gardă

De ce apar probleme cu glanda tiroidă

711
1
De ce apar probleme cu glanda tiroidă - 15ianmedicproblemetiroida-1389797887.jpg

Articole de la același autor

"Rugăminte: pot afla și eu cau-zele care conduc la funcționarea greșită a glandei tiroide, prin această rubrică? Mulțumesc anticipat pentru răspuns, Gabriela Toma".
v v v
De regulă, potrivit dr. Dănuța Cristescu, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, probleme de funcționare "greșită" a glandei tiroidă pot apărea în câteva situații. Cum ar fi acelea în care tiroida poate elibera prea puțin hormon tiroidian, determinând astfel apariția hipotiroidismului, afecțiune care se mai numește și tiroidă nereactivă; de asemenea, când tiroida eliberează prea mult hormon tiroidian, situație în care afecțiunea se numește hipertiroidim sau tiroidă supraactivă și cazuril în care țesutul glandular poate crește prea mult, determinând astfel formarea unor mici tumefieri sau noduli la nivelul glandei. De precizat că majoritatea acestor noduli nu prezintă, în general, pericol pentru sănătate. Totuși, există riscul ca unii dintre ei să fie canceroși, de aceea este bine ca la sesizarea celor mai mici probleme, persoana în cauză să se prezinte la medic. 
Confuzii. Medicul a ținut să mai precizeze că atunci când se eliberează o cantitate insuficientă, prea mică de hormon tiroidian, metabolismul bazal al organismului scade. Din păcate, datorită faptului că simptomele hipotiroidismului se confundă cu semnele altor boli, acesta rămâne, în majoritatea situațiilor, nediagnosticat. Este un alt motiv care întărește ideea că fiecare persoană trebuie să se supună unor controale medicale periodice.


Comentează știrea

christian louboutin new york
28 februarie 2014
christian louboutin new york

red sole shoes history Stiri Cetățenești : De ce apar probleme cu glanda tiroidă | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin new york http://samyakindane.delmonsolutions.com/images/christian-louboutin-spiked-flats.asp

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Lipsa de iod, egal tiroidă bolnavă?
Pagina a fost generata in 1.3841 secunde