Cum tratezi sinuzita fără antibiotice

1697
Cum tratezi sinuzita fără antibiotice - 2decsitesinuzita-1386001137.jpg
O durere asurzitoare de cap, în zona frunții și în spatele ochilor, nasul înfundat și febra pot fi simptome clare ale sinuzitei, afecțiunea fiind considerată minoră, neîntemeiat. În unele cazuri, când tratamentul medicamentos nu dă rezultate, este nevoie de o intervenție chirurgicală. 


Potrivit Click sănătate, însă, hreanul, usturoiul și băile de aburi sunt câteva dintre remediile naturiste care pot înlocui tratamentul cu antibiotice în cazul sinuzitei, evident, după ce discutăm despre asta și cu medicul. 


Important! Factorii care cresc riscul apariției sinuzitelor sunt fumatul, poluarea, folosirea în exces a spray-urilor decongestionante, schimbarea bruscă de presiune, înotul în apă contaminată sau apă foarte rece.


Tratament ambulatoriu


Cataplasme cu hrean: hreanul dat pe răzătoare poate fi folosit și în combinație cu rădăcină de Untul Pământului. Se pun într-un tifon și se așază aproape de rădăcina nasului, 15 minute, hreanul producând un acces de lăcrimare și de eliminare pe cale nazală a secrețiilor care blochează sinusurile. Se repetă procedura minim cinci zile.


Perna cu sare încălzită: într-un săculeț de bumbac se pune sare care se încălzește în cuptor după aceea și se așază pe frunte până se răcește, iar apoi se reîncălzește și se repetă procedeul până când se observă o ameliorare.


Inhalări cu sare: în doi litri de apă clocotită se pun patru linguri cu sare și se fac inhalări cu acești aburi, timp de zece minute.
Usturoiul este foarte eficient pentru că are efect antibacterian: peste un cățel de usturoi zdrobit se pun patru lingurițe de apă și cu ajutorul unei pipete se pun câte zece picături din acest amestec în fiecare nară.


Se stimulează imunitatea cu tinctură de Echinaceea sau/și se beau zilnic două căni cu ceai de Echinaceea, în care se adaugă ulei volatil de cimbru și busuioc. Tinctura de arnică se administrează câte 50 de picături, diluate într-o jumătate de pahar de apă, de trei ori pe zi, pentru creșterea imunității față de infecțiile respiratorii și urinare.


Ardeiul iute este eficient în cazul rinitelor și sinuzitelor și se recomandă consumarea lui timp de două săptămâni. Se poate face și o cataplasmă pe frunte cu tinctură de ardei iute, diluată cu puțină apă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 03 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 03 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 03 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Luni, 02 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 02 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.8556 secunde