Medicul de gardă

Cum tratăm indigestia

316
Cum tratăm indigestia - 12septindigestiacopy-1379012685.jpg

Articole de la același autor

"Indigestia se tratează cu pastile sau cu ceaiuri ori trece de la sine?" - Elvira Turcitu.

Cu toate că indigestia este o neplăcere severă, iar durerile la nivelul abdomenului superior sunt de cele mai multe ori semnul unei afecțiuni ce nu trebuie neglijate, tot mai multe persoane, fie ignoră astfel de dureri, fie preferă să se trateze singure acasă. Sfatul dr. Dănuța Cristescu, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, este ca pacientul să se prezinte de îndată la un specialist, din cauză că indigestia poate fi cauza altor probleme de sănătate.

Tratament. Indigestia este o afecțiune ce nu presupune un tratament medicamentos strict. Când pacientul nu prezintă simptome ce înrăutățesc foarte mult situația, atunci este posibil să treacă fără tratament medicamentos, în doar câteva ore. Dacă semnele bolii devin puternice, de genul durerilor în partea dreaptă a abdomenului, pierderea poftei de mâncare, stări de vomă sau pierderi în greutate este recomandat să se consulte medicul în vederea stabilirii exacte a naturii afecțiunii și a prescrierii unui tratament adecvat.

Stilul de viață sănătos previne indigestia. Din fericire, indigestia poate fi prevenită destul de ușor, mai ales dacă acordăm atenție alimentației. Astfel, produsele consumate trebuie să fie cât mai proaspete și să aibă un conținut acid scăzut.

Mai trebuie evitate mesele neregulate și bogate, cafeaua, fumatul, alcoolul și stresul. Dacă, totuși, măsurile de prevenire nu au fost respectate, va fi nevoie de un regim alimentar, care să permită refacerea organismului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3272 secunde