Cum ți-ai dori să fie viitorul tău primar?

378
Numărătoarea inversă pentru alegerile locale a început. Pe ultima sută de metri, cititorii noștri încearcă să facă fișa postului unui edil șef cu adevărat interesat de problemele oamenilor, din punctul lor de vedere.

Om al faptelor

Ca unul care a lucrat peste 20 de ani în administrația publică, Silviu Stupină continuă să creadă că un primar cu ceva experiență în admi-nistrație ar avea șanse mai mari să facă lucruri utile pentru comunitate, dar cu condiția de a-și dori acest lucru: "După mintea mea, cu cât un primar are mai multe mandate în spate, cu atât mai bine. Problema e dacă oamenii sunt mulțumiți de ceea ce a făcut pentru localitate. Eu am o propunere special pentru primarul în funcție, din nou candidat: dacă vrea să câștige un nou mandat cu majo-ritate adevărată, să monteze o tablă mare în fața primăriei, unde, pe două coloane, să treacă promisiunile fă-cute de-a lungul campaniilor electo-rale, iar pe cealaltă realizările. Cu alte cuvinte, mi-aș dori ca primarul orașului să fie un om al faptelor, nu al vorbelor, indiferent cum se numește".

Să-și asume slăbiciunile

Sătul de ploaia de promisiuni din partea tuturor candidaților la primăria constănțeană, Magda Valeriu le propune acestora o întâlnire față-n față cu alegătorii:

"Nu la televizor trebuie să vorbească acești domni candidați. Eu le propun o întâlnire a tuturor candidaților la Casa de Cultură a Sindicatelor, în prezența con-stănțenilor. Eu, de exemplu, fac parte din categoria nehotărâților. Vreau să-i văd pe toți la un loc. Să răspundă pe rând la întrebările oamenilor și să-și recunoască, sincer, toți, slăbiciunile, că doar om perfect nu există! Dacă tot spun că vor să facă altfel de politică, uite, le-am dat o idee".

Un primar pentru eternitate…

Laura Vișoianu și-ar dori un pri-mar cu adevărat dedicat comunității, care să-și dorească: "Să nu treacă prin primărie ca gâsca prin apă. Poate că bat câmpii, însă eu tânjesc după un primar care să fi lăsat ceva în urmă pe unde a lucrat, iar după un mandat la primărie, să i se cuvină un nume de școală, de stradă, de instituție, ceva, în funcție de domeniul în care s-a remarcat cu adevărat. Așa, ca pe vremuri…" 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2022 secunde