Cum ți-ai dori să fie viitorul tău primar?

227
Cum ți-ai dori să fie viitorul tău primar? - instantaneulzilei1333296247-1333656664.jpg
O dată la patru ani, puterea se află în mâinile electoratului. Fără pretenția de a atinge toate calitățile portretului-robot al primarului perfect, cititorii noștri încearcă să facă fișa postului unui edil șef după care râvnesc, de la care așteaptă să facă ceva pentru localitatea în care trăiesc.

 Referindu-se la Constanța, Viorica Năstase consideră că acest oraș a fost insuficient industrializat, în ciuda atuurilor sale evidente: "Nu că ar conta neapărat dorința mea, dar eu spun răspicat că orașul nostru are nevoie să fie dezvoltat măcar pe anumite laturi ale industriei. În felul ăsta, s-ar crea mai multe locuri de muncă. Ce mari investitori au fost aduși la Constanța, în ultimii 12 ani? Eu cred că dacă viitorul primar nu va avea ca prioritate acest obiectiv, vor fi alți patru ani irosiți".

 Daciana Apostol, la cei 51 de ani ai săi, și-ar dori un primar care "să se respecte întâi pe sine, ca om, apoi și pe cei pe care îi reprezintă, cu care intră în contact. Iar lucrul acesta nu se poate realiza doar fiind un om școlit! Un alt criteriu la fel de important este să accepte principiile de conduită într-o societate, chiar dacă este mai rebel. Un primar bun nu trebuie să fie arătat cu degetul nici măcar de ultimul om".

 "Mulți spun că-și doresc un primar gospodar, priceput, muncitor… Sunt de acord cu ei, însă eu nu pot să înțeleg persoanele (politice) de diverse vârste care cred că totul se învârte în jurul persoanei lor, că pot conduce lumea" – este de părere Maria Zidaru, în viziunea căreia un primar își poate câștiga respectul celor pe care-i reprezintă dacă este modest, își acceptă neîndemânările și, mai ales, are cei șapte ani de-acasă…

 Paul Ion, deși este pensionar, crede că este foarte important, nu doar pentru un primar, ci pentru fiecare cetățean, să se implice în viața de zi cu zi, să conștienti-zeze că nu trebuie să treacă nicio zi fără a realiza ceva "și, mai ales, să nu aștepte ca alții să-i rezolve problemele, să se dezvolte, ca individ. Dacă e să mă refer numai la primar, trebuie să se îngrijească de bunăstarea celor care l-au ales ca de propria persoană sau familie. Să fie cu adevărat om, să aibă caracter, să-și respecte cuvântul, să fie principial, atent, să-și respecte angajamentele și să accepte nevoile celor din jur. Doar așa putem să conviețuim frumos într-o societate. Dacă noi ne plângem, iar primarul o ține tot pe-a lui, cred că această funcție este de prisos, trebuie inventată alta!" 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.342 secunde