SFATURI

Cum știi dacă ai șeful potrivit (II)

239
Dacă ești angajat într-un post nou sau ești promovat pe o poziție diferită în cadrul firmei, foarte probabil că vei avea un șef nou. Va fi nevoie să determini repede dacă acest nou șef este compatibil cu tine și cu scopurile tale privind cariera. Specialiștii spun că poți afla acest lucru dacă încerci să răspunzi la următoarele întrebări:

Te lasă șeful să-ți termini treaba?
Când ai dubii, încearcă să-l întrebi când poți începe să te ocupi de sarcini de la început până la sfârșit. Dacă răspunsul este "Sunt un șef activ; facem totul ca o echipă!", înseamnă că ai probleme. Acesta este un "șef jucător" care execută din munca ta părțile care îi plac și îți lasă ție problemele.
Dacă auzi răspunsul "Spune-mi când crezi că ești gata; îți voi da sfaturi și voi fi disponibil când ai nevoie de mine!", înseamnă că șeful are încredere în aptitudinile tale.

Șeful ține cont de sugestiile tale?
Dacă nu, spune-i că atunci când îți ignoră sugestiile te întrebi dacă îți prețuiește părerea. Un răspuns ca "Eu am ultimul cuvânt!" ar putea însemna că este un "șef manipulativ".
Un șef bun ar spune ceva de genul "Îmi pare rău, nu mi-am dat seama că fac asta. Te rog atrage-mi atenția prima dată când se va mai întâmpla asta". Un șef bun întotdeauna știe să te asculte cu atenție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 12 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Ștrudel cu pere și cremă
Vineri, 12 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Fotografii de la cititori
Joi, 11 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Omletă de cartofi
Joi, 11 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Fotografii de la cititori
Pagina a fost generata in 3.131 secunde