Medicul de gardă

Cum știi că ai făcut oreion

1195
2
Cum știi că ai făcut oreion - medic-1383977291.jpg

Articole de la același autor

"Se poate ca un copil de șase ani, să facă oreion pentru a doua oară? După ce semne îți dai seama că e vorba de oreion și nu de alte probleme în zona gâtului?" (Felicia Naum).

v v v

Doamnă Felicia, oreionul, ca infecție virală destul de ușoară, apare, de regulă, în intervalul de vârstă 3 – 10 ani. Potrivit dr. Anca Sima, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, precizează însă că, din moment ce copilul a făcut oreion, nu îl va mai face și a doua oară. Explicația constă în aceea că el dezvoltă deja o imunitate naturală.

Semne. Principalul semn care indică această boală este tumefierea, fie pe o parte, fie pe ambele părți a feței copilului, exact deasupra mandibulei. Referitor la simptome, acestea sunt: glande salivare inflamate și tumefiate, localizate sub unghiul mandibulei, febră și oboseală, în unele cazuri, tumefierea glandelor salivare de sub limbă, mai ales la adolescenți și adulți, inflamație secundară a testiculelor, care este vizibilă, sau a ovarelor sau pancreasului, care se manifestă ca durere abdominală.

Este esențial ca încă de la primele indicii, persoana în cauză să se prezinte la medic, întrucât, adult sau adolescent de sex masculin cu oreion, ar putea suferi, mai târziu, de sterilitate.

Important! Oreionul este moderat contagios, ceea ce înseam-nă că există un risc minim ca alți membri al familiei să se îmbolnăvească în același timp. Pe de altă parte, deși, de obicei, este o boală a copilăriei, atât adolescenții, cât și adulții se pot îmbolnăvi de oreion. 

Comentează știrea

fake hermes enamel bangle
20 noiembrie 2013
fake hermes enamel bangle

hermes birkin original vs fake Stiri Cetățenești : Cum știi că ai făcut oreion | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online fake hermes enamel bangle http://www.cigarloungen.dk/images/replica-hermes-throw.html

Petruta
8 decembrie 2015
Oreion

Buna ,copilul meu are 5 anisori si acum 2 zile cand sa trezit a zis ca il doare langa ureche am crezut ca a dormit cu gatu stramb nu am bagat in seama urmatoarea dimineata sa trezit plangand ca il doare mam uitat si era putin umflat,am mers cu el la doctor si nea zis ca e oreion ,nu i sa umflat mai tare ,nu face nici febra e energic

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Primul semn de îmbolnăvire
Vineri, 26 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Cum îți dai seama că ai gastrită
Marţi, 09 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Cât de contagios este oreionul
Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Semnele diabetului juvenil
Pagina a fost generata in 1.3501 secunde