Rețeta zilei

Cum se prepară cafeaua turcească originală

2192
2
Cum se prepară cafeaua turcească originală - 31octreteta-1320077793.jpg
V-ați întrebat cum se prepară cafeaua turcească originală, clasică, aromată și tare? Știți că era nevoie de un ibric de aramă, de o mașină specială de spirt sau că e suficient și aragazul? Pe cei care țin să pregătească o asemenea minunăție îi ajutăm cu următoarea rețetă:

Ingrediente: 3-4 lingurițe de cafea proaspăt măcinată, 2 lingurițe de zahăr sau miere, 200 ml apă, un praf de sare, lapte și frișcă (opțional).

Preparare: Puneți apă în ibric (nu mai puțin de 75 ml, dar nici mai mult de 200 ml), zahărul sau mierea, sarea și jumătate din cantitatea de cafea. Puneți ibricul la fiert pe aragaz (tradițional, se face pe nisip încins) și stați cu ochii pe ea. Când începe să se umfle, amestecați puțin și luați-o de pe foc. Adăugați imediat restul de cafea și amestecați din nou. Pentru ca zațul să se lase pe fundul ibricului, adăugați o linguriță de apă rece. Lăsați cafeaua la infuzat câteva minute, acoperită, apoi turnați-o în cești și serviți-o fierbinte. 

Comentează știrea

admirator
1 noiembrie 2011
posibil

Cafeaua turceasca nu e tare. Dimpotriva, e cea mai putin agresiva. Pentru ca se prepara din cafea araba, mult mai saraca in cofeina decit cafeaua braziliana sau columbiana. Medicii care recomanda renuntarea la cofeina, prescriu o perioada (la inceput) cind trebuie inlocuita cafeaua americana cu cea araba. Pentru detoxifiere treptata. Nu e nevoie sa tineti ceasca acoperita citeva minute. O puneti iar pe foc domol si o ridicati cind se umfla. Cam trei astfel de repetari, lu ind in calcul si prima umflare. Nu se pune zahar sau indulcitor in ibric! Apa se calculeaza in functie de nr. de portii. Cite o ceasca de fiecare+ o ceasca pentru zat, evaporare. Cafeaua se calculeaza la fel: cite o lingurrita de ceasca(initial)+2 in plus, la final. Sarea se pastreaza: un virf de cutit la ibric.

mihai
6 decembrie 2013
soiuri de cafea

arabica (cafea aromata)este o specie, nu confundam cu tarile (columbia,brazilia ....etc),este produsa in toata regiunea tropicala a globului pamantesc,robusta(canepora)specie de cafea care contine cea mai multa cofeina ... sa informam corect

Răspuns la: posibil
Adăugat de : admirator, 1 noiembrie 2011
Cafeaua turceasca nu e tare. Dimpotriva, e cea mai putin agresiva. Pentru ca se prepara din cafea araba, mult mai saraca in cofeina decit cafeaua...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Zacuscă moldovenească de ardei
Luni, 24 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Friptură cu prune
Vineri, 21 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Rețetă tradițională germană
Joi, 20 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Paste grecești
Luni, 17 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Gogoșari umpluți cu vinete
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Meniu de week-end
Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Gogoșari în sos
Joi, 13 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Dulceață de gutui
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Mic dejun rapid pentru puști
Pagina a fost generata in 0.3537 secunde