Cum se pot evita sângerările nazale

183
Cum se pot evita sângerările nazale - mediccumseevitasanger-1399394980.jpg

Articole de la același autor

"Mă confrunt și eu cu o problemă în ultimul timp, în sensul că îmi curge sânge din nas când îmi e lumea mai dragă. Nu m-am dus la doctor pentru așa ceva, se oprește destul de repede. În afară de ce știu de la părinți, să ridic brațul… m-ar interesa cum pot să evit chestia asta, dacă se poate. Cu stimă, Ana Stoican".

v v v

Înainte de a răspunde la întrebarea cititoarei noastre, dr. Kati Blacioti, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, ne-a explicat că hemoragiile nazale sunt produse din cauza spargerii vaselor de sânge din nas, dar și a uscăciunii aerului sau a unor traumatisme neînsemnate. De asemenea, medicul confirmă că sângerările se declanșează și se opresc la fel de brusc.

Prevenție. Cât privește evitarea sângerărilor nazale, medicul spune că prima grijă a celor cu asemenea probleme este să mențină mucoasa nazală suficient de umedă. Pot face acest lucru consumând minimum opt pahare mari cu apă în fiecare zi. Atenție! Un semn care arată că suntem bine hidratați este urina deschisă la culoare.

Alte metode de prevenție pot fi și aplicarea vaselinei în interiorul nărilor, umezirea nărilor cu spray nazal cu soluție salină. De precizat că soluția nazală poate fi preparată de fiecare, acasă, combinând 500 ml de apă fiartă cu o linguriță de sare.

Important! De asemenea, o bună metodă de evitare a sângerărilor nazale este și alimentația bogată în surse de vitamina C (kiwi, portocale, legume). Iar dacă medicul consideră necesar, puteți lua și suplimente cu vitamina C, în doza recomandată. Pe de altă parte, medicul ne-a confirmat că astfel de sângerări pot să apară în cele mai sensibile momente, de aceea trebuie acționat pentru a le evita. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cârceii, semn de boală?
Vineri, 28 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ai ulcer? Ce trebuie să eviți
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : De ce ne îmbolnăvim de colită
Marţi, 04 Martie 2014
Stire din Cetățenești : "De ce mi-am pierdut mirosul?"
Sâmbătă, 22 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : "Sunt sănătoasă, dar uit prea mult"
Pagina a fost generata in 0.5203 secunde