Cum se obține pașaportul temporar

324
Cum se obține pașaportul temporar - 29novpasaport-1354211711.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere că se apropie perioada vacanțelor de iarnă, procurarea pașaportului este o prioritate pentru cei care doresc să plece în străinătate. În plus, în străinătate, pașaportul dă dreptul titularului la asistență și protecție din partea misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare ale României. Ce ne facem când trebuie să plecăm în câteva zile și nu avem acest act?, se întreabă Cornelia Titan: "Aș vrea să știu cum se obține un pașaport simplu și unul urgent, în câte zile și cam cât costă. Vă mulțumesc anticipat".

v v v

Stimată doamnă Titan, pentru situații de urgență, românii pot solicita pașaportul temporar, care se eliberează în cel mult trei zile lucrătoare. Prețul de cost al pașaportului temporar este de 216 lei. Contravaloarea pașaportului (84 de lei) se achită la unitățile CEC Bank, taxa consulară de 32 de lei se achită la unitățile CEC Bank sau la trezorerie, iar 100 lei este tariful suplimentar de urgență (se achită la trezorerie).

Alte tipuri de pașapoarte

Tipurile de documente de călătorie eliberate cetățenilor români în condițiile legii sunt: pașaportul diplomatic, de serviciu și simplu, precum și titlul de călătorie și cartea de identitate valabilă, pentru cetățenii români care călătoresc în statele Uniunii Europene.

Pentru eliberarea unui pașaport simplu aveți nevoie de următoarele documente: cererea tip, cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, după caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original și copie xerox. Cartea de identitate provizorie poate fi acceptată doar dacă este însoțită de certificatul de naștere, în original și copie xerox. În cazul prezentării buletinului de identitate sau cărții de identitate provizorii, se vor anexa două copii xerox, dovada achitării taxelor și tarifelor de emitere a pașaportului (taxa consulară, costul pașaportului), pașaportul anterior (dacă este cazul).

Valabilitatea pașaportului electronic este de cinci ani, iar pentru minorii cu vârsta sub șase ani, de trei ani. Termenul de eliberare este de până la 30 de zile lucrătoare. Contravaloarea pașaportului electronic este de 276 lei. Acesta se achită la unitățile CEC Bank. Taxa consulară este de 32 lei și se achită la unitățile CEC Bank sau la trezorerie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 30 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : De ce apare durerea în gât?
Joi, 29 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.8708 secunde