Cum se înscrie în cartea funciară un teren cu probleme

355
Cum se înscrie în cartea funciară un teren cu probleme - 11septcartefunciarateren-1378914371.jpg
"Am un teren care n-a fost măsurat ca lumea, apare în acte cu diferențe față de dimensiunile lui reale. Mai pot să-l înscriu în cartea funciară? Celia Anaid".Cum se face înscrierea în cartea funciară a terenurilor cu diferențe de măsurare constatate, potrivit reglementărilor în vigoare, ne-a explicat notarul C. Ionescu. De exemplu, dacă suprafața din măsurători este mai mare în proporție de până la 10% inclusiv, în cazul terenurilor din intravilan, și de până la 5% în cazul terenurilor din extravilan, se va depune certificatul prin care se constată că posesorul este cunoscut ca proprietar al imobilului, pe baza posesiei exercitate sub nume de proprietar necontestat.

Certificarea se îndeplinește de către notarul public, la sesizarea oficiului teritorial, prin eliberarea certificatului pentru înscrierea în cartea funciară a posesorului ca proprietar, în baza căruia se intabulează dreptul de proprietate.

Procedura legală. În acest caz, procedura de emitere a certificatului se va stabili prin protocolul încheiat între Agenția Națională și Uniunea Națională a Notarilor Publici din România. Protocolul se aprobă prin ordin cu caracter normativ al directorului general al Agenției Naționale și hotărâre a Consiliului Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România și se publică în Monitorul Oficial al României.


Articole din Cetățenești

Cuget Liber vă ascultă
11 Septembrie 2013
Ce gătim astăzi
11 Septembrie 2013
Dreptul de a-ți alege medicul
11 Septembrie 2013
Calendar
11 Septembrie 2013
Guta, "boala bogătașilor"?
11 Septembrie 2013

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.186 secunde