Cum se îngrijesc petuniile curgătoare

7527
Cum se îngrijesc petuniile curgătoare - a4e1ae69a906ed5de7ea46f45f02f191.jpg
Petuniile sunt unele dintre cele mai frumoase plante anuale care înfloresc în ghivece, în diferite vase sau în coșulețe atârnate. Ele pot depăși de zece ori volumul celor tradiționale, tijele acestor flori putând atinge și 10 metri lungime. Înflorirea este abundentă și aproape că nu necesită întreținere, florile noi acoperindu-le pe cele ofilite.
l Atunci când achiziționați petunii, specialiștii vă recomandă să le alegeți pe cele viu colorate, culoarea fiind o garanție că planta este sănătoasă.
l Alegeți plante cu o tulpină groasă și cu frunze de un verde închis.
l Plantele cu flori duble, dacă sunt cum-părate în păhărele, au adesea doar un singur rând de petale sau florile sunt mai mici, dar vor atinge dimensiunile caracteristice odată ce vor avea suficient spațiu.
l Înainte de a pleca în concediu, tăiați petuniile la jumătate, udați-le abundent și fertilizați-le pentru a fi întâmpinați la întoarcerea din concediu de o plantă stufoasă, cu mulți boboci.
l Petuniile cu flori duble nu par potrivite pentru ghivecele suspendate din cauză că sunt cele mai înalte din această specie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8737 secunde