"Cum se dă ajutorul pentru mame singure?"

11468
2

Articole de la același autor

"Am un băiețel, nu sunt căsă-torită, iar tatăl copilului s-a răz-gândit și nu mai vrea să-l recunoască. Aș vrea să știu cum se dă ajutorul pentru mame singure, nu știu cum se face, ar fi o lege... Vă rog din suflet pe dumneavoastră să mă ajutați. Cu stimă, Loredana". 
Ce spune legea
Consilierul juridic Carmen Gigică precizează că Legea nr. 277/2010 este cea care stabilește în ce condiții beneficiază de alocație și familia formată din persoana singură (denumită familie monoparentală), și copiii aflați în întreținerea acesteia și care locuiesc împreună cu aceasta. Așadar, potrivit acestei legi, alocația de susținere a familiei monoparentale se acordă lunar, pe bază de cerere și declarație tip, însoțită de actele dove-ditoare privind componența familiei, veniturile acesteia și, după caz, privind frecventarea cursurilor școlare de către copiii aflați în întreținere. De precizat că această cerere se înregistrează la primăria localității în a cărei rază teritorială domiciliază sau își are reședința familia monoparentală. Acte necesare. Documentele pe care trebuie să le conțină dosarul pentru alocația familiilor monoparentale trebuie să conțină următoarele acte: cupon alocație de stat, copie livret de familie, copie carte de identitate sau buletin de identitate pentru toți membrii familiei care au împlinit vârstă de 14 ani, copie certificat de naștere pentru toți membrii familiei, copie certificat de căsătorie, hotărâre de divorț, certificat de deces, în funcție de situație, adeverință de elev cu specificarea dacă primește sau nu bursă, adeverință de salariu (venitul net), cupon de pensie, cupon șomaj sau alte indemnizații. 


Comentează știrea

Iana
8 octombrie 2014
sunt insarcinata.

Buna ziua ma numesc Iana sunt nascuta in Repuplica Moldova eu sunt insarcinata am o problema cu fostul prieten mam intilnit dupa care am aflat ca se intilneste cu alta amindoi deja avusesem relatii intime dupa care neam despartit legaturi nu am mai tinut au trecut 2 lunisi jumatate am aflat ca sunt insarcinata fiindca nu am parinti sa cerut un sfat am fost nevoita sa las copilul cel mai rau e ca dupa ce ili voi naste nu am unde sa ma duc ajutatima va rog frumos sa-mi rezolv problema va rog mult.

Dinut jeanette
20 noiembrie 2017
Mama singura

Sunt si singura am un baietel in cresc singura nu prea ma descurc cu bani cum pot face sa am si eu un ajutor ca mama singura ma puteti contacta 0733346003

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Bătaie pe… locul mortului!
Pagina a fost generata in 1.3243 secunde