Cum scapi de mieunatul insuportabil al pisicii în călduri

12944
Cum scapi de mieunatul insuportabil al pisicii în călduri - 1martiepisicab-1362150372.jpg
"Există vreo soluție ca o pisică în călduri să nu miaune în halul ăsta? Și nervi de oțel să ai, și tot nu poți să suporți! Poate că e locul prea strâmt în apartament, nu știu ce să mai cred!" (Petra Luca)

Doamnă Luca, într-adevăr, problema ridicată de dumneavoastră este una sensibilă, însă când iubești un animal, faci tot ce trebuie și pentru confortul lui, și pentru al familiei. Cel puțin asta este recomandarea medicului veterinar Gheorghiță Mureșanu. Referitor la cea mai stringentă problemă a femelelor odată intrate în călduri, adică mieunatul insuportabil, pentru a nu avea nopți albe, aveți la îndemână o soluție extrem de simplă: sterilizarea. Din păcate, specialistul ne-a spus că majoritatea celor care dețin pisici obișnuite nu se ocupă de sterilizarea lor. În schimb, pisicile de rasă s-ar părea că sunt mult mai răsfățate, cel puțin din acest punct de vedere.

Dilema spațiului. Cât privește percepția unora că o pisică, pentru a se simți în largul ei, are nevoie de mult spațiu, medicul ne-a spus că este exagerată. O pisică de apartament nu va tânji după ceea ce nu a avut niciodată, mai mult, s-a demonstrat că felina ținută în casă este chiar mai sănătoasă și mai longevivă față de cea care trăiește afară.

Important! Chiar dacă, de regulă, o pisică se poate recupera ușor după o boală minoră, dacă nu este dusă la veterinar în cazuri extreme, riscul de a muri este iminent. De aceea, au nevoie de examene anuale, vaccinări, deparazitări, periat, tăierea gheruțelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Cum transmite pisica boli oamenilor
Pagina a fost generata in 0.4634 secunde