Cum să vă organizați eficient pregătirile pentru Paște

345
Aproape că nu există gospodină, mai ales din rândul celor care muncesc, să nu se panicheze la gândul că au atâtea de făcut în perioada premergătoare acestei mari sărbători. Specialiștii le vin însă în ajutor cu cîteva recomandări care vizează o organizare cât mai eficientă, dealtfel cheia acțiunilor de acest fel:

l Planificați-vă din timp toate treburile pe care le aveți de făcut în această săptămână.

l Stabiliți-vă o listă pe zile. Aveți grijă să vă programați pentru o zi mai mult decât puteți face.

l Împărțiți sarcinile și cu ceilalți membri ai familiei. Fiecare trebuie să-și aducă contribuția, oricât de mică ar fi ea, la pregătiri.

l Dacă nu aveți timpul necesar pentru a face singură sau împreună cu soțul pregătirilor, apelați la un ajutor extern: o firmă de curățenie, o doamnă care să ajute la gătit, câteva produse culinare cumpărate din comerț.

l Nu lăsați curățenia generală pe ultima sută de metri. S-ar putea ca de Paște să fiți frântă de oboseală.

l Nu programați pentru ziua de dinaintea Paștelui decât lucrurile care nu pot fi făcute mai din timp (o prăjitură, aranjarea mesei).

l Nu lăsați pe ultimul moment cadourile. Mersul prin magazine în această perioadă poate fi un sport extrem. În plus, există riscul să nu găsiți ceea ce căutați.

l Nu uitați să faceți ordine și în lucrurile de la job. Ștergeți mailurile care nu mai au ce căuta în calculatorul tău, aruncă notițele care nu-ți mai sunt de folos.

l Acordați-vă câteva ore și pentru relaxare și, de ce nu, cumpărați-vă singură un cadou pentru că v-ați descurcat cu pregătirile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 09 Aprilie 2012
Stire din Cetățenești : Meniu de post
Pagina a fost generata in 1.4635 secunde