Cum să luptați cu succes împotriva îmbătrânirii

357
Cum să luptați cu succes împotriva îmbătrânirii - 84153maxim-1348260296.jpg
Indiscutabil, înaintarea în vârstă își pune amprenta, înainte de toate, asupra tenului. Și cum altfel decât prin apariția ridurilor, în special la nivelul ochilor? Specialiștii în dematologie sunt de părere că trecerea timpului poate fi păcălită și fără bisturiu sau creme foarte scumpe. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de doar câteva trucuri, toate în măsură să țină ridurile cât mai departe.
1. Dacă fumați, este momentul să renunțați la acest viciu dacă vreți să aveți un ten lipsit de riduri. Medicii spun că fumul de țigară deteriorează rapid tenul, îl face să capete o nuanță maronie-cenușie, ba mai mult, între timp devine tern, opac.
2. Demachiati-vă în fiecare dimineață și seară. Aceasta regulă este una esențială dacă doriți să aveți un piele fermă, elastică și hidratată.
3. Folosiți creme hidratante cu factor de protecție solară, chiar și în zilele înnorate. Medicii recomandă ca aceste produse cosmetice să fie folosite inclusiv în sezonul rece. Razele ultraviolete atacă pielea chiar și atunci când afară este frig. De aceea, este indicat ca pe timpul verii să folosim o cremă cu factor de protecție de 30, iar iarna este suficient o cremă cu factor de protecție 20.
4.Folosiți creme de zi și de noapte. Specialiștii spun că tenul se reface cel mai bine în somn. Astfel, cele mai eficiente creme antiaging sunt cele aplicate seara. Pentru a avea mereu o piele netedă, specialiștii în dermatologie recomandă să folosim produse bogate în vitamine, cu retinol, cu efect de lifting și fermitate.
5. Schimbați cremele în funcție de anotimp și cerințele tenului. Vara este indicat să folosiți creme fluide, geluri, iar iarna este recomandat să apelați la produsele mai grase, a căror structură este una mai solidă.
6. Evitați să mâncați alimente care au un conținut bogat în grăsimi "rele", inclusiv preparate de tip fast-food. Toxinele se elimină prin piele, fapt ce duce la apariția comedoanelor și a acneei.
7. Evitați să vă faceți un obicei din a pierde nopțile. Somnul joacă un rol important în a ține la "distanță" ridurile. Pentru a avea un ten mereu odihnit este indicat să dormiți opt ore pe noapte. Persoanele care dorm mai puțin prezintă un risc crescut ca a doua zi să se trezească cu cearcăne și cu un ten vizibil îmbătrânit.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5699 secunde