Cum să alegeți petunii sănătoase

242
Petuniile sunt unele dintre cele mai potrivit și frumoase plante anuale care înfloresc în ghivece, în vase și coșulețe atârnate. Cele curgătoare pot atinge până la de zece ori volumul celor tradiționale, tijele atingând chiar și zece metri lungime. Înflorirea este abundentă, iar florile noi le acoperă pe cele ofilite, practic, nu este nevoie de cine știe ce întreținere.

Culoarea garantează calitatea

Totuși, atunci când achizitionați petunii, e bine să aveți grijă ca ele să fie viu colorate, culoarea fiind o garanție a sănătății plantei. De asemenea, alegeți plante cu o tulpină groasă și cu frunze de un verde închis. Este bine să mai știți că petuniile cu flori duble, atunci când sunt cumpărate în păhărele, au adesea un singur rând de petale sau florile sunt mai mici. Nu vă panicați, pentru că florile vor atinge dimensiunile caracteristice după ce vor avea suficient spațiu pentru a se dezvolta la întreaga capacitate.

Important! Înainte de a pleca în concediu, tăiați petuniile la jumătate, udați-le abundent și fertilizați-le, pentru ca la întoarcerea din concediu să fiți întâmpinați de niște plante superbe, stufoase, pline de boboci. Și încă ceva: petuniile cu flori duble nu sunt potrivite pentru ghivecele suspendate, din simplul motiv că sunt cele mai înalte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7875 secunde