Cum recuperează firma datoriile de la un angajat care își dă demisia sau este concediat

1843
1
Cum recuperează firma datoriile de la un angajat care își dă demisia sau este concediat - fondnusunt-1417706103.jpg

Articole de la același autor

Angajatul dat afară în urma restructurării postului, deși are datorii către firmă, nu va fi scutit de achitarea acestora, chit că

nu s-a angajat în altă parte.

De regulă, răspunderea patrimonială îi revine atât angajatorului, cât și angajatului. Când însă cel bun de plată este salariatul, angajatorul îi va putea cere, printr-o notă de constatare și evaluare a pagubei, recuperarea prin acordul părților, într-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicării, ne-a explicat Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă. Trebuie făcută însă precizarea că, în niciun caz, contravaloarea pagubei recuperate prin acordul părților nu poate fi mai mare decât echivalentul a cinci salarii minime brute pe economie.

Dar cum rămâne cu această obligație dacă salariatul își pierde jobul, dar nu din vina lui? Este marea dilemă a cititorului nostru, Ioan Apostol: "S-a produs o pierdere la firmă din cauză că mi-am părăsit locul de muncă pentru o problemă personală. Cât eram salariat, mi se rețineau pe ștat 250 lei pe lună. Când mi s-a desființat postul, mi s-a pus în vedere să dau diferența, de 8.200 lei. Nu am acești bani, singura mea avere e garsoniera în care stau cu copilul și soția, care e casnică. Risc să-mi ia garsoniera și să fim cu toții scoși în stradă, în miez de iarnă? În prezent, nu sunt nici cal, nici măgar!, cum se spune la români, iar angajatorul spune că și-a pierdut încrederea și nu mai stă la discuții cu mine".

v v v

În situațiile în care contractul individual de muncă încetează înainte ca salariatul să îl fi despăgubit pe angajator, iar salariatul disponibilizat reușește să se angajeze în altă parte, reținerile din salariu se vor opera de către noul angajator, pe baza titlului executoriu transmis în acest scop de către angajatorul păgubit, menționează M. Crivea: "În situația nefericită în care persoana în cauză nu reușește să se angajeze în baza unui contract individual, acoperirea daunei se va face prin urmărirea bunurilor sale, în condițiile Codului de procedură ci-vilă, asta spune legea".

Precedente problematice

Specialista a ținut să precizeze că astfel de situații nu sunt o raritate, mulți angajatori fiind puși în situația de a nu putea recupera contravaloarea pagubelor produse de sala-riați. Din acest motiv, legiuitorul a stabilit și măsurile care pot fi luate astfel încât angajatorul să nu fie prejudiciat și să nu fie nevoit să treacă cu vederea faptele sau, mai mult decât atât, să fie în situația de a încălca prevederi legislative.

"Însă, pentru ca un angajat să poată fi considerat răspunzător trebuie să fie dovedită vinovăția lui și să existe o legătură de cauzalitate între fapta lui și prejudiciul produs".

Soluție amiabilă

Chiar dacă, în cazul de față, angajatorul nu pare dispus la o înțelegere, totuși, în astfel de situații, specialista recomandă reluarea discuțiilor între cele două părți, poate se ajunge la o altă soluție. Pe de altă parte, a ținut să atragă atenția că angajatorul nu este obligat să încerce recuperarea pagubei pe cale amiabilă, putând opta direct pentru acționarea în justiție. Mai ales că limita maximă a prejudiciului admisă pe cale amiabilă este de 4.000 de lei, în cazul de față, suma fiind dublă.

În concluzie, prejudiciile produse de salariați pot fi recuperate atât prin acordul părților, cât și cu ajutorul justiției, în funcție de situație.

Comentează știrea

vaporeanu
5 decembrie 2014
joburi

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Transferurile de bani în UE
Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Explicați copiilor cum se fac banii
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Social : Vrei să te angajezi? Iată ce soluții ai
Pagina a fost generata in 0.6704 secunde