Cum poți mânca sănătos la birou

756
Cum poți mânca sănătos la birou - 769fd06815f40b8961bfd6e8e2d0d272.jpg
Ți-ai petrecut cumva pauza de prânz în fața calculatorului, iar ca să-ți potolești foamea, ai mâncat un baton de ciocolată sau un sendviș? Dacă da, specialiștii atrag atenția că acest obicei ne pune în pericol sănătatea, biroul nefiind, în niciun caz, un loc unde ar trebui să se mănânce. De aceea, în situația în care nu poți părăsi biroul nici chiar pentru pauza de masă, ei au câteva sfaturi care îți pot fi de mare ajutor:
l Atenție la ce și cât mănânci! Nu lăsa ca alte activități să-ți distragă atenția în timp ce mănânci și astfel să deschizi larg portița exceselor.
l Pregătește-ți prânzul acasă. Chiar dacă ești obosită, acasă ai posibilitatea să gătești sănătos și să alegi ingredientele preferate. Optează pentru salate și evită să cumperi hrana gata preparată, pentru că, de obicei, aceste produse sunt bogate în grăsimi, calorii și sărace în nutrienți.
l Fă mișcare. Profită de orice pauză și ieși să iei o gură de aer și să faci puțină mișcare.
l Păstrează la îndemână gustări sănătoase. Ai grijă să nu-ți lipsească de pe birou un vas cu fructe proaspete sau legume.
l Nu renunța la grăsimi și carbohidrați. Grăsimile sănătoase (cereale, nuci) îți vor da energia necesară pentru a face față unei zile de muncă.
l Nu uita că orice masă este importantă. Dacă programul tău începe la o oră foarte matinală și nu ai timp să iei micul dejun acasă, ia un iaurt semidegresat și o banană pentru a le consuma la birou. Te vor ajuta enorm să-ți începi cu bine ziua de muncă.
Important! Încearcă să nu faci un obicei din a mânca în fața calculatorului, căci pauza de prânz trebuie să fie un moment de relaxare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3814 secunde