Cum obții urgent un duplicat după certificatul de naștere

68235
3

Articole de la același autor

"Nu mai găsesc certificatul de naștere și trebuie să plec urgent din țară. În cât timp se poate elibera un duplicat și cât costă? Cu mulțumiri pentru răspuns, Carmen".

Eliberat și în aceeași zi

Pentru situațiile urgente, Rodica Crăciun, șefa Serviciului de Stare Civilă Constanța ne-a spus că eliberarea unui duplicat după certificatul de naștere este posibilă chiar și în ziua depunerii cererii. Pentru asta se percepe o taxă de urgență, în valoare de 38 de lei. Dacă solicitarea nu este urgentă, duplicatul va fi eliberat în trei zile și se va achita o taxă de 15 lei.

De menționat că duplicatele certificatelor de stare civilă se eliberează cetățenilor la solicitare și au aceeași valoare juridică ca și certificatele eliberate la momentul înregistrării actului de stare civilă. Duplicatele vor putea fi permanent folosite și nu sunt pasibile de o oarecare reținere (retragere) decât în cazurile expres stabilite de legislație. Este, de asemenea, obligatoriu ca du-plicatele să conțină inscripția "DUPLICAT".

Când se poate cere un certi-ficat nou. Duplicatul certificatului de stare civilă se eliberează în următoarele cazuri: la deterio-rarea sau la pierderea certificatului original; la solicitarea certificatului de model nou în legătură cu transcrierea acestuia în grafie latină.

Program cu publicul. Serviciul de Stare Civilă are sediul în str. Mihai Eminescu, nr. 20, Constanța, tel.: 0241/485193.

Programul de primire a cererilor pentru duplicate certificate de naștere este în zilele de luni - joi, între orele 09.00 – 12.00, iar eliberarea actelor se face în intervalul luni - joi, între orele 14.00 – 15.00. 

Comentează știrea

croitoru lucian
24 octombrie 2013
ptr eliberarea unui cerificat nou

buna ziua ma numesc croitoru lucian sunt din galati.am o rugaminte ce acte imi trebuie ptr un cerificat de nastere nou deoarece cel pe care l am avut l am pierdut in strainatate si imi trebuie ca sa mi fac buletin.k nu am decat un pasaport expirat

cristina
26 mai 2015
duplicat certificat de nastere

buna seara, am nevoie sa am urmatoarea informatie. Certificatul meu de nastere a fost eliberat de 3 ori (primul original la nastere, altul a fost cerut de tatal meu si ultimul in format international pe care autoritatile italiene mi-l cer definitiv in urma cererii pt cetatenie). Intrebare este, avand in vedere ca primele doua au fost anulate fiind substituite de ultimul nou, si ca pe ultimul trebuie sa-l consemnez autoritatilor italiene eu cum voi putea obtine alt certificat? Este posibil? Multumesc anticipat

Simona
17 ianuarie 2017
Certificat de nastere duplicat

Buna seara, unde se poate elibera certificatul de nastere duplicat ... in Constanta? .... o adresa... multumesc

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : Copii fără nume
Pagina a fost generata in 0.4575 secunde