Medicul de gardă

Cum îți dai seama că ai diabet

459
1
Cum îți dai seama că ai diabet - mediccumitidaiseama-1404046399.jpg

Articole de la același autor

"În familia mea nu am avut, până acum, niciun caz de diabet. Totuși, eu sunt singura care simt tot timpul nevoia să mănânc dulciuri, dar și să beau multă apă. E ăsta un semn că am diabet? În rest, nu mă plâng, mă simt bine, muncesc, mă odihnesc…" (Luiza Nane).


Înainte de a intra în detalii, dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, ne-a spus că apreciază interesul oamenilor la diversele semnale transmise de organism. Mai mult, le recomandă să nu rămână doar la acest stadiu, ci să ceară părerea medicului, pentru că procedând astfel, nicio boală nu va găsi terenul propice să evolueze.


Referitor la indiciile diabetului, primul semn sunt urinările tot mai frecvente. Practic, simptomele timpurii ale diabetului netratat sunt legate de nivelurile crescute de zahăr din sânge și de pierderea de glucoză în urină. Or, dacă pacientul urinează mai mult decât înainte, dar nu merge la medic, este posibil să se deshidrateze. Iar de aici și până la incapacitatea de a produce insulină, drumul este destul de scurt. De precizat că insulina este un hormon care determină stocarea de grăsimi și proteine, iar un deficit de insulină, în cele din urmă va duce la pierderea în greutate, deși pacientul se hrănește bine. De asemenea, unele persoane netratate de diabet zaharat se plâng de stări de rău, au grețuri, vărsături, văd în ceață, se plâng de oboseală fără motiv. Toate aceste semnale trebuie să le trimită la medic.


Important! Diabetul zaharat reprezintă un grup de boli metabolice caracterizate prin nivel mare al zahărului în sânge, hiperglicemie (glucoză), determinate de secreția defectuoasă de insulină.


Comentează știrea

admirator
30 iunie 2014
toate aceste simptome

pot sa apara si din alte cauze. Cand te confrunti cu ele, trebuie facut un set de analize pentru diabet, ficat, rinichi, inima. Ceea ce individualizeaza diabetul este inchiderea cu probleme a ranilor. Orice taietura, intepatura, zgarietura care sangereaza si nu se inchide natural in cateva minute, tradeaza diabetul. E timpul sa mergeti la medic. Daca ranile vi se inchid repede, fara alte leacuri (eventual doar saliva), nu aveti asa ceva! Sau poate fi doar o forma incipienta. Dar ce facem cand la trei laboratoare ies trei rezultate diferite la analize?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2766 secunde