Cosmetica la domiciliu

Cum este afectat tenul de încălzirea vremii?

159
"Tenul meu este foarte iritat, lucru care nu mi s-a întâmplat până acum. Mă poate ajuta cosmeticiana cu niște sfaturi?" (Ionela M.).

xxx

Potrivit explicațiilor specialistei în cosmetică, Bogdana Oancea Stoian, la începutul anotimpurilor călduroase, tenul, fie secretă mai mult sebum, fie se deshidratează sau se irită (depinde de tipul tenului). Totul, în principal, din cauza expunerii la alergenii din aer, când aproape orice ten prezintă dezechilibre din cauza creșterii temperaturii de afară, dar și razelor ultraviolete care își arată și acestea mușchii încă de la începutul primăverii. Or, toți acești factori au acțiune negativă asupra tenului nostru,dacă nu-l îngrijim corespunzător.

Ce-i de făcut?

Pentru prevenirea și tratarea problemelor tenului, specialista recomandă câteva măsuri de îngrijire, în funcție de tipul de ten. Așadar, dacă ați ieșit din iarnă cu tenul foarte deshidratat, după aplicarea produselor de curățare e bine să folosiți creme hidratante, însă, atenție, trebuie să fie din categoria celor cu factor de protecție solară. Asta, din cauză că razele UV lăsate de… capul lor nu vor face altceva decât să accentueze îmbătrânirea prematură, să accentueze pistruii existenți și să favorizeze tot felul de pete pigmentare.

În cazul excesului se sebum, pentru înlăturarea acestuia, se recomandă următoarele produse: l geluri de curățare fără săpun, hipoalergenice, care să nu irite pielea l geluri exfoliante, pe bază de granule abrasive, ideale pentru activarea circulației locale și implicit pentru îndepărtarea excesului de grăsime și nu în ultimul rând, loțiuni tonice, pentru că ajută la închiderea porilor și reduc sebumul.

Dacă tenul este iritat, ar fi bine să folosim produse fără alcool, iar cele pentru machiaj să fie hipoalergenice, testate dermatologic.

Important: Primăvara ar trebui să profităm de bogăția de legume și fructe, întotdeauna cu efecte maxime asupra tenului datorită bogăției în vitamine și minerale, esențiale pentru ca tenul să fie menținut sănătos.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.523 secunde