Medicul de gardă

Cum calmați copilul când îi cresc dinții

2446
Cum calmați copilul când îi cresc dinții - mediccumcalmati-1408285636.jpg

Articole de la același autor

"Copilul meu este agitat, plânge, îi dau dințișorii, iar mama mea îi dă o batistă răcită cu apă de la frigider, din care micuțul trage în disperare. Spune că la fel ne-a dat și nouă, când eram mici. Ne-am certat… nu mi se pare normal să stea copilul cu cârpa în guriță! Ioana L."

v v v

După cum ne-a explicat dr. Omer Zișan, medic primar pediatru în cadrul Homeomed, este de notorietate că în astfel de situații se recurge la o serie de remedii naturiste. Chiar și în farmacii se găsesc inele pentru dinți, care se pot umple cu apă, răcite în frigider și date copilului să le ronțăie. Aveți însă grijă ca inelele să nu ajungă la congelator.

Cât privește situația relatată de cititoarea noastră, bebelușii de peste șase luni pot să ronțăie dintr-o bucată de material textil perfect curată înmuiată în apă rece. Se înfășoară un cub de gheață într-o bucată de muselină și se masează ușor cu aceasta gingiile copilului. Este esențial ca gheața să nu atingă gingiile bebelușului și să fie mișcată în continuu, pentru a nu răci excesiv o zonă. Dacă bebelușului abia îi iese un dinte, puteți să folosiți o lingură răcită pentru a-i atenua durerea. Răciți lingura în frigider, nu în congelator și aplicați partea rotundă pe gingiile copilului. Apoi masați gingiile câteva minute cu un deget, după ce v-ați spălat pe mâini foarte bine. Presiunea exercitată îl va ajuta să se simtă mai bine, în plus, în asemenea situații, și afecțiunea poate face minuni, deci țineți copilul mai mult în brațe sau plimbați-l prin casă pentru a-i distrage atenția de la durere. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5845 secunde