Cosmetica la domiciliu

Cu puțin efort, ridurile pot fi atenuate

496
Cu puțin efort, ridurile pot fi atenuate - howtobeatwrinklesnaturalway-1336674751.jpg

Indiferent de cauzele care duc la formarea ridurilor (mai devreme sau mai târziu, nu mai este cazul să spunem că ridurile nu sunt plăcute niciunei femei (chiar și bărbații au început să fie cu ochii pe acestea!). Așadar, orice efort care duce la prevenirea sau atenuarea acestora este mai mult decât necesar.
Nu este foarte complicat, deși numărul tehnicilor și metodelor de luptă împotriva ridurilor este foarte mare. Totuși, primul și poate cel mai important lucru de care trebuie să ținem cont este acela că e mult mai ușor să prevenim decât să tratăm. De aceea, trebuie să avem grijă să nu suprasolicităm posibilitățile de adaptare ale tenului la agresiunea mediului înconjurător și să facem tot ceea ce ne stă în puteri pentru a trăi într-un mediu natural cât mai curat, cu cât mai puțini factori poluanți agresori.

Încruntarea favorizează ridurile
Zâmbetul este un factor deosebit de important pentru profilaxia apariției ridurilor de expresie, iar încruntarea aduce după sine contracția mușchilor pielii care, prin repetiție, vor genera ridurile de expresie. Utilizarea mijloacelor de protecție fizică (pălării, eșarfe, haine adecvate anotimpului și gradului de insolație sunt de mare folos. La acestea se adaugă utilizarea factorilor de protecție fizică și chimică conținuți în cremele ecran solar. Dacă în urmă cu câteva decenii se spunea că gradul de civilizație al unei societăți poate fi măsurat și după cantitatea de detergenți și șampoane utilizate, astăzi, putem parafraza, spunând că acest grad de civilizație este dependent și de cantitatea și calitatea cremelor de protecție solară utilizate.
Îngrijirea adecvată din punct de vedere cosmetic este de mare importanță și ar reprezenta următorul pas în cadrul preocupărilor legate de riduri.


Ritualuri de urmat
Dimineața, se va utiliza o cremă hidratantă și emolientă pentru ten normal/uscat/sensibil, aplicată  după curățarea prealabilă a tenului cu o emulsie demachiantă pentru ten normal/ uscat/sensibil  și tonifierea cu o loțiune tonică de asemenea adecvată tipului de ten. Seara, se impune aplicarea unei creme de noapte sau a unei creme antirid/antiîmbătrânire cutanată. Aceasta se va aplica doar după curățarea cu emulsia demachiantă și tonifierea cu loțiunea tonică adecvată tipului de ten. Cremele de gomaj blând utilizate din două în două zile sau cremele de gomaj profund, aplicate o dată sau de două ori pe săptămână, reprezintă unul dintre micile mari secrete ale îngrijirii adecvate ale unui ten pe care dorim să-l protejăm de apariția prematură a ridurilor. Cât privește tehnicile sofisticate de luptă împotriva ridurilor, tehnici la limita manevrelor chirurgicale (liftinguri), acestea constau în implantarea de fire de polen sau aur cu scopul de a remodela, susține tenul și șterge ridurile. Dincolo de aceste recomandări, esențială în profilaxia și tratamentul ridurilor este utilizarea cosmeticelor adecvate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8002 secunde