Cu ce plante îți pavoazezi balconul

108
Într-un balcon deschis, plantele decorative care pot crește bine sunt cele rezistente la temperaturi mai scăzute, de talie mică și care nu au nevoie de foarte mult pământ pentru a-și extinde rădăcinile. Iată cu ce recomandări vin specialiștii, astfel încât balconul dumneavoastră să fie o oază de verdeață, și nu doar în perioada caldă: 

l De effect ar fi ca măcar o parte dintre plante să-și păstreze frunzișul și iarna. De aceea, puteți opta pentru conifere, arbuști cu frunze mereu verzi, iedera cățărătoare, îndeosebi cea cu frunze bicolore sau Buxus (plantă cunoscută, cu frunze mici, lucioase și dense, ce poate fi tunsă și în diferite forme geometrice)

l Mai pot fi sădite, în vase, plante cu flori, dar și arbuști care trebuie tunși după înflorire: iasomie, liliac de vară, trandafiri, tufe în formă de copăcei, crizanteme mari, rotunde etc.

l În această minigrădină se vor dezvolta armonios și arbori de talie foarte mică: arțari japonezi cu ramuri contorsionate sau conifere tunse geometric, altoite pentru formă, sau bonsai.

Iată și câteva trucuri pentru o grădină frumoasă: Păstrați grădina curată și smulgeți toate buruienile care sărăcesc solul de îngrășăminte și nutrienți, sufocă plantele cu flori și dau un aspect urât peisajului. Pentru rezultate maxime, folosiți îngrășăminte organice. La îndemână și ieftine sunt cele oferite chiar de natură, adică frunzele uscate, iarba uscată. Puteți folosi și îngrășăminte animale, excelente pentru plante.

Dacă utilizați îngrășăminte artificiale, respectați cantitățile calculate la suprafața grădinii, căci îngrășămintele cu nitrogen pot să vă ardă plantele! Nu puneți îngrășăminte artificiale prea aproape de tulpinile plantelor cu flori și nici în cantități mari. Pentru a controla mai bine dezvoltarea plantelor, păstrați o oarecare compartimentare a grădinii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 11 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.7797 secunde