€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Cu ce alimente nu trebuie să vă răsfățați câinii?

Ştire online publicată Vineri, 06 Aprilie 2012. Autor: Florica ZDRU
„Câinele nostru este foarte pofticios, iar dacă nu-i dăm ceva de la masa noastră, face urât. Aș vrea să știu ce nu trebuie să-i dau, că n-aș vrea să ajung cu el la veterinar taman de Florii sau de Paște! Vă mulțumesc mult și vă doresc sărbători fericite” (Cristina Olaru).

Stimată doamnă Olaru, medicul veteri- nar Gheorghiță Mureșanu apreciază preocuparea dumneavoastră pentru hrănirea corectă a câinelui. Nu de alta, dar știe din experiență că puțini iau în calcul consecințele nefaste pe care le-ar putea avea asupra sănătății animalului anumite alimente. De aceea, consideră necesar să precizeze că metabolismul câinilor este mult diferit față de cel al omului, iar dacă sunt hrăniți incorect, pot interveni indigestiile, dar și urmări mult mai grave (chiar moartea).
Alimente interzise!

Primele pe lista alimentelor cu care nu trebuie să vă răsfățați câinii sunt băuturile alcoolice, din cauză că pot provoca intoxicații, coma sau chiar moartea. Urmează, paradoxal, mâncarea pentru bebeluși (poate conține praf de ceapă, toxic pentru câini, dar provoacă și neajunsuri nutriționale). Oasele de pește, pui, porc, iepure sunt și acestea interzise, căci pot provoca obstrucții la nivelul tubului digestiv. Mai trebuie evitate mâncarea pentru pisici (are prea multe proteine și grăsimi), cafeaua, ceaiul, ciocolata sau orice alt produs pe bază de cofeină (afectează sistemul nervos și inima, fiind toxică pentru câine), uleiul de la prăjeli, strugurii, prea mult ficat, ciupercile, ceapa și usturoiul, sâmburii de caise, prunele, piersicile. Tot pe lista alimentelor nocive se află și peștele crud (uneori produce moartea), sarea în cantități mari, dulciurile (favorizează diabetul, problemele dentare, obezitatea) și, în general, resturile de la masă.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7054 secunde