Cu animalul de companie în avion. În cală, sau în cabină?

2460
Cu animalul de companie în avion. În cală, sau în cabină? - 18decanimalcompanieavion1-1387381194.jpg

Articole de la același autor

"Dacă vrei să-ți iei cu tine în concediu și câinele, obligat locul lui e în cală, sau e permis să fie ținut lângă stăpân, în cabină? Andreea Dumitru".

v v v

În primul rând, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu a ținut să precizeze că există țări a căror legislație nu permite transportul animalelor pe calea aerului. Altele, în schimb, permit acest lucru, însă numai după ce sunt ținute în carantină, perioadă care, din păcate, ar putea depăși durata concediului. Alte țări pot refuza animalele din cauza unor probleme de sănătate, altele permit să călătorească în cabină, dar există și țări care permit călătoria animalelor doar în cala avionului.

De aceea, în momentul rezervării biletelor de avion, compania aeriană trebuie anunțată că pasagerul și-ar dori să fie însoțit de animalul său de companie, pentru a i se înmâna instrucțiunile necesare.

De exemplu, cei care doresc ca animalul să călătorească la bordul avionului, mai întâi trebuie să primească acordul celor de la compania de zbor. În caz contrar, animalul va călători la cală. Dacă însă pasagerul se prezintă la ghișeul de înregistrare fără o rezervare prealabilă sau nu respectă condițiile impuse de transportator (greutatea animalului, cușcă standard, starea de sănătate și curățenie etc.), transportatorul poate refuza animalul de companie.

Transportul animalelor în cabină. În funcție de compania de zbor, și regulile privind transportul animalelor în cabină sunt diferite. Unele companii acceptă doar câinii și pisicile, iar altele, orice timp de animal care nu depășește greutatea impusă. Toate animalele care călătoresc în cabină vor sta sub scaunul pasagerului din fața stăpânului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Avion prăbușit!
Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Stire din Actual : TRAGEDIE AERIANĂ. Primul bilanț: 4 MORȚI
Pagina a fost generata in 0.4709 secunde