Computerul copilului, motiv de divorț

112
Computerul copilului, motiv de divorț - 26aprcomputercopil-1366990258.jpg

Articole de la același autor

O știm cu toții, din ce în ce mai mulți copii de patru sau chiar trei ani știu să folosească dispozitivele electronice, să joace jocuri pe calculator sau să folosească alte aplicații pe computer, unii dintre ei, chiar mai bine decât adulții. Deși specialiștii atrag atenția că astfel de manifestări ale… precocității copilului îl pot costa mult, mulți părinți ignoră aceste avertismente. O cititoare, Alexandra, a dorit să atragă atenția că dacă părinții nu ajung la un numitor comun măcar asupra unui program limitat de acces al copilului la asemenea dispozitive, relația soților se poate deteriora atât de mult, încât se poate ajunge până la divorț: Copilul nostru, la patru ani, nu mai știe ce e aia joacă. Stă ore în șir, când la tabletă, când la laptop, știe o grămadă de jocuri. Se distrează enorm, îl aud cum râde singur, apoi, tăcere… se concentrează. Când pierde la jocuri sau nu-i ies, se enervează, începe să țipe, se tăvălește pe jos. Iar soțul meu nu ia nicio măsură, ba se laudă ce odraslă precoce și deșteaptă are el! Iar mie îmi reproșează că sunt împotriva tehnicii!".

Disperată că micuțul are probleme severe și cu ochii, femeia și-a avertizat soțul că dacă lucrurile vor continua în aceeași notă, singura soluție pentru a-și pune copilul la adăpost de aceste… mărețe cuceriri ale tehnicii rămâne divorțul.

Că lucrurile sunt extrem de serioase o spun și medicii, potrivit cărora, cu cât un copil petrece mai mult timp în fața calculatorului și cu cât face mai puțin exercițiu fizic, cu atât este mai predispus la boli metabolice. De asemenea, gadgeturile folosite excesiv de copii duc la depresie infantilă, la abilități sociale sărace, iar lista efectelor negative poate continua. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 01 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : "Fetița mea refuză lactatele!"
Joi, 28 Martie 2013
Stire din Cetățenești : Hernia inghinală  la copii
Pagina a fost generata in 1.1488 secunde