Ești cetățean european, cunoaște-ți drepturile!

Comerțul la distanță

127
Comerțul la distanță - comertdistanta-1417012807.jpg

Articole de la același autor

Dacă vrei să bene-ficiezi de legea comer-țului la distanță, ar trebui să cunoști dinainte cele mai importante reguli, astfel încât să nu te afli în situația de a te trezi cu alte produse decât cele comandate. Iată câteva din reglementările europene pentru astfel de situații:

l Telefonează în prealabil pentru a vedea dacă într-adevăr numărul de telefon afișat pe site este valid și dacă aparține într-adevăr companiei respective.

l Verifică dacă produsul este pe stoc. Din păcate, pe unele site-uri produsul apare ca fiind pe stoc, dar de fapt nu este (comerciantul îl prezintă ca fiind pe stocul său, dar de fapt este pe stocul distribuitorului). Întreabă când îi va fi livrat produsul.

l Când cumperi de la o persoană fizică, cel mai bine ar fi să te întâlnești față în față cu ea, pentru că astfel vei avea posibilitatea să vezi produsul înainte de a da banii. Nu de alta, dar

s-au înregistrat nenumărate situații când persoanele care au achitat ramburs un colet au descoperit că în acesta era cu totul alt obiect decât cel pe care se așteptau, ori că produsul respectiv avea defecțiuni care nu-i permiteau să funcționeze la parametri corecți.

Important! Nu ezitați și faceți imediat o plângere la Poliție dacă vă aflați în asemenea situații. Numai procedând astfel, nu veți încuraja viitoare abuzuri similare și, cel mai important, nu veți fi păgubit. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Noiembrie 2014
Stire din Economie : Comerțul e "pe val"
Pagina a fost generata in 0.4723 secunde