Colțul constănțeanului supărat

351
Cititor consecvent al ziarului nostru, prof. Dumitru Cojocaru a reținut apelul RAJA Constanța către toți cetățenii orașului de a-i informa despre dispariția oricărui capac de pe căminele de apă și canalizare, astfel încât acestea să fie înlocuite în cel mai scurt timp, cu atât mai mult cu cât precipitațiile specifice iernii pot fi serioase capcane pentru pietoni, dar și pentru conducătorii auto.
Totul, din cauză că în mod special în ultima perioadă, pe fondul accentuării sărăciei, furturi de acest gen au devenit o infracțiune la ordinea zilei. O dovedește și cifra de circa 900 de capace sustrase de la începutul anului și până în prezent.
"Nu cred că e nevoie de cine știe ce argumente ca să se înțeleagă că lipsa acestor capace atrage după sine evenimente neplăcute, accidente, unele foarte grave, chiar pierderi de vieți omenești. Ca să nu mai vorbim de pagubele financiare deloc de neglijat atât pentru RAJA, cât și pentru proprietarii mașinilor care au avut ghinionul să circule printr-o astfel de zonă. Îmi fac o datorie de cetățean al acestei urbe și atrag atenția că pe strada București, colț cu strada Avram Iancu, din Constanța, lipsește un astfel de capac. S-ar părea că aceste furturi par fără leac, din moment ce în același perimetru, după ce s-a furat un alt capac, groapa s-a acoperit cu dale, situația datând de mai multă vreme. Este iarnă, ninge, vom avea sigur polei, iar ce se poate întâmpla din această cauză nu mai e cazul s-o spun eu".
Cititorul nostru apreciază că furturile capacelor de canalizare iau amploare din cauză că agenții economici autorizați să valorifice deșeurile, deși, potrivit legislației, au obligația să verifice proveniența acestora, bagatelizează acest lucru și nu anunță autoritățile îndrituite atunci când văd obiecte de acest fel. Mai mult, consideră că amenda în cazul furturilor de capace este prea blândă, privarea de libertate fiind singura sancțiune care ar putea descuraja cât de cât acest periculos fenomen.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : Prăjitura "Pălării de vrăjitoare"
Vineri, 17 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : "Ați văzut drac mort?"
Pagina a fost generata in 1.4905 secunde