Colțul constănțeanului supărat

186
Colțul constănțeanului supărat - coltcteansup-1398188450.jpg

Articole de la același autor

Oricui i se poate întâmpla ca, la un moment dat, să rămână fără un act important de stare civilă, cum ar fi certificatul de naștere, de căsătorie etc. Fie că astfel de documente sunt furate, deteriorate, pierdute, titularului îi permite legea să obțină un duplicat, serviciu pentru care, evident, plătește o taxă clar stabilită. Ceea ce o supără pe cititoarea noastră, Ana  Popescu, este faptul că persoanele obligate de împrejurări să ceară, pentru a patra oară, duplicate de pe actele pierdute, furate etc., trebuie să plătească amenzi cuprinse între 100 și 200 de lei, iar cei care le achită în primele 48 de ore, suportă jumătate din minimul sancțiunii:


"Mă deranjează teribil și amenzile, dar cel mai tare mă irită că sunt considerate amenzi contravenționale. Adică, cine pierde certificatul de căsătorie, de exemplu, este acuzat de contravenție! Probabil că amenzile astea sunt date ca să avem mai multă grijă de actele noastre. Sigur că este interesul nostru să avem actele în regulă și să nu plătim toată ziua taxe pentru eliberarea unui duplicat, dar să primești amendă contraven-țională pentru așa ceva, mi se pare o exagerare.


Cred că sunt suficiente taxele care se plătesc pentru primele trei solicitări. Dacă e pe așa, cei care au grijă de acte și nu cer în toată viața lor duplicate, ar trebui premiați?". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cum deschizi un… SRL
Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Sute de pietoni, amendați de rutieriști
Pagina a fost generata in 0.6037 secunde