Colțul constănțeanului supărat

436
2
Ce amenzi riscați dacă puneți de grătar în locuri nepermise?

Legea picnicului a trecut și de Cotroceni. Asta înseamnă că, de acum înainte, ieșirile la iarbă verde se vor putea face doar în locuri special amenajate de autoritățile locale în parcuri, în zonele limitrofe pădurilor din intravilanul localităților sau în afara orașelor. Totul, în ideea protejării mediului de către cei care organizează picnicuri, experiența dovedind că foarte rar se întâmplă ca în urma petrecăreților să nu rămână munți de gunoaie, împrăștiate cât vezi cu ochii. Legiuitorul speră că amenzile cuprinse între 100 și 50.000 de lei îi vor descuraja pe cei care disprețuiesc mediul înconjurător.

Un simplu exercițiu de imaginație

Doriana Manole salută, din principiu, orice lege, orice gest care ar putea avea drept consecință protejarea mediului ambiant, din ce în ce mai poluat. Cât privește legile, atrage atenția că România nu duce lipsă de așa ceva, iar Legea spațiilor verzi i-ar fi putut pune la punct până acum pe cei lipsiți de respect față de mediul în care trăim. La noi, adevăratele probleme apar în privința implementării legilor: "Să facem un exercițiu de imaginație. Dând amenzi, nu cred că o să se rezolve problema legată de grătare. Cine o să dea amenzile, cine o să se ducă în pădure să vâneze chestiile astea? Lumea lasă în urmă gunoaie, hârtii, peturi de ani buni, prin păduri, prin parcuri, pe străzi, pe oriunde vrei sau nu vrei, cu toate că am avut legi care să-i tot fi amendat. Am fost singura nebună din bloc care colecta deșeurile pe categorii, și când vedeam că pungile mele ajungeau în aceeași mașină de gunoi, mi-am dat seama că nimeni nu dădea doi bani pe efortul meu. Tare aș vrea să se aplice legea asta. Eu cred că e nevoie și de legi, de amenzi usturătoare, dar cel mai mult avem nevoie de aplicarea corectă a legilor. Numai așa se poate face un lucru bun pentru mediul din România".

Referitor la amenajarea acestor spații, cititoarea noastră este foarte sceptică în legătură cu interesul autorităților locale constănțene față de această reglementare.

Comentează știrea

PETRU
20 martie 2012
Picnic ?

Are dreptate d - na Manole , cand vezi ca efortul tau este aproape inutil , ma refer la gunoi , tu il sortezi si firma ...... il pune la gramada - amestecat , efortul tau = 0 . Cand vor fi amenajate locurile ptr. picnic , dar corespunzator , adica nu pui un cos de gunoi care se umple cand introduci un pet de 2 l , si tot ce mai prevede organizarea unui asemenea loc atunci sa vina si sa ceare respectarea legii !

mk,jh
4 august 2012
gratarul

in constanta...tara lui mazare voda, cartierul poarta 6... uitat de lumea reala...citiva martalogi fac in fiecare sfarsit de saptamana sambata si duminica...de pe la 10 pana pe la 16...gratare,cu foc in marginea parcarii...langa masini. au grija sa nu fie langa blocul lor ,ca nu cumva sa-i deranjeze pe vecinii , lor dar vin spre blocul meu fara sa le pese ca pe caldura asta vrem si noi sa stam cu geamurile deschise, mai ales noi,cei de la parter.garcea trece si se face ca nu-i vede,ca au rude la primarie, iar restul de oameni nu au ce face.prefera sa taca si sa inhaleze fumul in casa , decat sa se certe cu ei. in poarta6 , in parcarea blocurilor fd26,fd27,fd28,fd29,fd30. stie cineva unde pot sa-i reclam??? ca eu unul m-am saturat...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Tusac e bun de plată
Luni, 21 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Amenzi pentru profesori agresivi
Pagina a fost generata in 0.6851 secunde