Colțul constănțeanului supărat

405
Stresul fonic este produs nu doar de autovehicule, tramvaie și autobuze, ci și de zgomotul de la lucrările de construcții. Chiar dacă, de multe ori, asemenea chestiuni sunt taxate de comunitate ca fiind minore, ele acutizează conflicte și frecușuri zilnice deosebit de stresante. "Locuiesc la curte, eu am rămas cu aceeași casă, însă vecinii i-am tot schimbat. Fiecare a renovat. Nimic rău în asta. Numai că, dacă stai la curte, acel interval de liniște de la prânz, care este obligatoriu la bloc, e tăiat de pe lista obligațiilor față de vecini" – ni s-a plâns Clara Moțu. Tare și-ar fi dorit femeia ca în relația cu vecinii, termenii de "război" sau conflictele intestine să nu-și fi avut locul, iar cooperarea socială să fi decurs fără ostilități, însă, din păcate, uneori astfel de lucruri devin imposibile: "Nu aș fi ajuns până la dumneavoastră dacă noul meu vecin n-ar da atâta zor să termine casa. Lucrează aproape non-stop, și în week-end. Pe de altă parte, ne înnebunește și zgomotul de la mașini, claxoanele…. Nu sunt o babă schizofrenică, deranjată și de o muscă, însă așa nu mai merge! Vreau să știu dacă legea cu liniștea e valabilă numai la bloc?"

Legea sancționează

Depinde de dumneavoastră să aduceți la cunoștința polițiștilor de proximitate excesele despre care ne-ați vorbit, stimată doamnă, căci ei sunt singurii în măsură să acționeze pentru punerea la punct a celor care nu înțeleg că în toate există o limită. Și, mai ales, care nu acceptă că între orele de liniște… de la bloc și cele de la casă nu este nicio diferență!

Reguli impuse de UE

Normele europene de mediu impun întocmirea unor hărți acustice și elaborarea unor planuri de măsuri pentru combaterea zgomotului, printre care limitarea vitezei, apariția de sensuri unice, stoparea claxonării, o reorganizare mai bună a circulației. Iar acolo unde nu există  nicio șansă de îmbunătățire, se amplasează panouri speciale care absorb zgomotul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : O mâță obraznică se poate disciplina?
Pagina a fost generata in 1.5484 secunde