Cine pierde ajutorul de șomaj

278
Cine pierde ajutorul  de șomaj - cinepierdeaj-1391612198.jpg

Articole de la același autor

Legislația nu permite tuturor celor care și-au pierdut locul de muncă să primească indemnizația de șomaj. După cum ne-a explicat Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă, nu se pot bucura de acest drept în perioada de șomaj persoanele care au în proprietate terenuri agricole (minimum 10.000 mp în zonele colinare și de șes, și cel puțin 20.000 mp în zonele montane). De asemenea, cei care au surse de venituri proprii sau care realizează venituri din prestarea unor activități autorizate și care obțin astfel un venit de cel puțin jumătate din salariul de bază minim pe țară, nu sunt în drept să solicite indemnizația de șomaj. 
Respingerea oportunităților. Își pierd acest drept și cei cărora li s-a oferit, în condițiile prevăzute de legislație, un post corespunzător pregătirii și nivelului studiilor, situației personale și stării de sănătate, sau cărora li s-a recomandat de către oficiile forței de muncă, în scris, să urmeze cursuri de calificare sau recalificare, iar ei au refuzat nejustificat ofertele.
Demisia ori încetarea contractului de muncă de comun acord cu angajatorul sunt alte situații care nu permit încasarea ajutorului de șomaj. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cine nu poate fi  părinte adoptiv
Miercuri, 22 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Cât timp se primește ajutorul de șomaj
Pagina a fost generata in 0.5481 secunde