Medicul de gardă

"Chiar așa, mă ajută ciușca să nu fac infarct?"

735

Articole de la același autor

"Eu știu că sunt multe leacuri băbești cu efect garantat, dar nu pot să cred că ciușca este trata-ment în bolile de inimă. Chiar așa, mă ajută ciușca să nu fac infarct? În plus, dacă mănânci în fiecare zi ardei iute, nu-ți faci praf sto-macul?" – Corina Datcu.


v v v

Este adevărat, în experiența zilnică, dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Clinicii Phoenix Eastern Medical Center, întâlnește foarte mulți pacienți care sunt de părere că prepara-tele culinare condimentate nu fac bine mai ales stomacului. Este clar, nu toată lumea știe că toate cercetările pe această temă au dovedit că această percepție este eronată. Totul, din cauză că s-a demonstrat că nu folosirea condi-mentelor este problema, ci can-titatea. Mai exact, în cantități mo-derate, mirodeniile nu conferă numai gust și savoare mâncă-rurilor, ci au și o serie de beneficii asupra stării de sănătate. Iar primul dintre aceste beneficii se referă la scăderea în greutate. Totul, din cauză că ardeiul iute, ciușca, la care face referire cititoarea noastră, are capacitatea de a accelera metabolismul, permițând astfel organismului să ardă caloriile mult mai repede. Totodată, persoanele care mănâncă mai condimentat se satură și cu mâncare mai puțină.

La ce ajută ardeiul iute?

Cât privește efectele ardeiului iute, într-adevăr, acesta ajută și la îmbunătățirea activității inimii prin stimularea capacității organismului de a dizolva cheagurile de sânge. Ast-fel, s-a constatat că în țările unde se consumă frecvent mâncăruri condimentate, rata infarctului miocardic și a accidentelor vas-culare cerebrale este mult mai mică. Totul, din cauză că mirodeniile stimulează circulația sanguină, scad tensiunea arterială și ajută la consolidarea pereților vaselor de sânge. De asemenea, un consum regulat și moderat de ardei iute și curry reduce riscul apariției cancerului și previne ulcerul, întrucât stimulează activitatea digestivă.

De reținut! Ne putem bucura cu adevărat de beneficiile mirodeniilor doar dacă le consumăm cu moderație, mai ales dacă simțim că ne sâcâie stomacul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 13 Decembrie 2012
Stire din Diverse : Jean Paler a suferit un infarct
Miercuri, 28 Noiembrie 2012
Stire din Monden : Cătălin Botezatu a suferit un INFARCT!
Vineri, 24 Februarie 2012
Stire din Sport : Ovidiu Ioanițoaia a suferit un infarct
Pagina a fost generata in 0.6635 secunde