Veterinarul pe recepție

"Chiar așa, a ajuns și dihorul animal de companie?"

690
"S-au terminat câinii și pisicile din țara asta și e nevoie să se vândă dihori, pe post de animale de companie? Am probleme cu fiica mea, cu vârsta de 12 ani, care ține morțiș să-i cumpăr un dihor, pe motiv că e tare inteli-gent. Chiar așa, a ajuns și dihorul animal de companie? Cu ce calități îi dă gata pe oameni, ce mănâncă?" (Coralia Vlad).

v v v

Stimată doamnă Vlad, chiar dacă nu vă vine să credeți, însuși medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu a confirmat că dihorul a devenit, mai cu seamă în ultimii ani, un animal de companie din ce în ce mai agreat. Totul, din cauză că poate fi îmblânzit și dresat cu ușurință, aidoma unui cățel, lucruri pe care foarte puțini oameni le știu. În ciuda faptului că par animale timide, retrase, dihorii au capacitatea să se lege emoțional de stăpânii lor, dar pentru a atinge performanța asta, au nevoie să fie tratați cu multă atenție și, mai ales, răbdare.

De asemenea, dihorii sunt și foarte inteligenți, calitate care-i fac ușor de dresat, dar și foarte drăgălași și iubitori. Cu o asemenea… carte de vizită, aceștia pot fi la fel de jucăuși, sociabili și curioși ca și o pisică, de exemplu. Este bine să știți însă că fiecare dihor este unic în felul lui, veterinarul considerând că ar fi mai potrivit pentru familiile cu copii mai mari de șapte ani.

Referitor la hrană, potrivită pentru dihor este cea bazată pe carne, căci are nevoie de proteine. Grăsimile, însă, trebuie limitate. Lucrurile sunt însă destul de simple, căci le puteți oferi hrană specială pentru dihori, iar dacă nu găsiți în pet-shop-uri, hrana uscată pentru puii de pisică le place la nebunie. Însă nu doar carnea este preferata dihorilor, fructele, stafidele, cerealele fiind savurate cu aceeași plăcere, cu condiția să le primească la câteva zile și în cantități mici.

De obicei, se ține în cușcă, dar când stăpânul se află în preajma lui, poate fi lăsat liber prin casă fără probleme. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3879 secunde