Ce trebuie să știm înainte de a pleca într-o țară UE

108
Două treimi din cetățenii UE care merg în vacanță în afara țării de rezidență aleg o altă țară a Uniunii ca destinație. Odată cu suspendarea formalităților legate de pașaport și bagaje, acest lucru a devenit mult mai ușor. 13 țări membre au aceeași monedă, euro, iar inconvenientul achitării diferențelor de curs valutar a dispărut.

Așadar, din ianuarie 2007, cetățenii români beneficiază de mai multe facilității în ceea ce privește libera circulație. Astfel, ei pot trece orice graniță în interiorul Uniunii fără a fi verificați, iar utilizarea monedei Euro ușurează tranzacțiile. Aveți acces la serviciile de sănătate în caz de necesitate, iar animalele dumneavoastră de companie nu mai trebuie să fie lăsate acasă.

Documente necesare pentru mașină: Cartea Verde, care se poate obține de la orice companie de asigurări. Cartea verde nu este obligatorie pe timpul călătoriei în statele Uniunii Europene, cu condiția ca polița de răspundere civilă auto să o includă, dar poate fi utilizată drept dovadă de asigurare, la nivel internațional, și poate fi utilizată mai ușor în vederea obținerii despăgubirilor în caz de accident. Dacă persoana care călătorește în UE nu are asupra sa cartea verde, atunci ar trebui să aibă poli-a de asigurare. Asiguratorul poate acorda persoanei asigurate un formular european de asigurare în caz de accident, un document standard care facilitează oferirea declarației pe loc în momentul producerii unui accident în altă țară. Reglementările europene facilitează obținerea mai rapidă a compensației pentru victimele accidentelor rutiere. Aceste reguli se aplică nu doar în cazul în care accidentul se petrece într-un stat UE, dar și când accidentul se petrece între două părți originare din statele membre UE, într-un stat din afara UE, dar care face parte din sistemul cărții verzi.

Dacă mașina este luată prin leasing, este necesară o dispensă din partea companiei de Leasing. Pentru a obține acest document va trebui să trimiteți o cerere tip companiei și vi se va acorda permisiunea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 24 August 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 4.5206 secunde