Ce trebuie să facă locatarii deranjați de animalele vecinilor

1892
10
Ce trebuie să facă locatarii deranjați de animalele vecinilor - fondbuncetrebuie-1401977807.jpg

Articole de la același autor

Proprietarii și chiriașii care dețin animale de companie se pot trezi cu obligații suplimentare față de asociație, însă numai în anumite condiții. Aflați în continuare care sunt acestea.

Știați că în România există peste 10 milioane de animale de companie? Potrivit reprezentanților Animax, unul dintre cei mai puternici jucători de pe piața de pet-shopuri, cei mai mulți români au câini, pisici și pești, păsările exotice fiind preferate de un număr mai mic de iubitori de animale. Astfel, potrivit datelor avansate la sfârșitul anului trecut, în România există peste 4 milioane de câini, 4 milioane de pisici și 2 milioane de pești. Practic, una din patru familii are un câine.

În aceste condiții, nu mai miră pe nimeni de ce războiul dintre stăpânii animalelor și vecinii lor pare fără sfârșit. Mai ales dacă necuvântă-toarele sunt găzduite la bloc, unde riscul de a deranja mai multă lume este iminent. Deși sunt conștienți că traiul la comun presupune ca oamenii să se suporte reciproc și "să nu fie mai catolici decât Papa", mai mulți cititori consideră că dacă nu există un minim respect, lupta dintre cele două tabere se va acutiza pe zi ce trece: "M-am mutat de câteva luni și deja nu mai suport lătratul cățelilor a doi vecini. Dacă unul dintre ei își cere scuze și promite că se străduiește să-l dea cuiva, la curte, celălalt face urât, pe motiv că e chiriaș. Și tot mie îmi cere să mă potolesc, pentru că și el e deranjat de țipetele copilului meu. Președintele de bloc a încercat o discuție, dar s-a ajuns la ceartă și nu se mai bagă... La alte asociații se plătesc taxe pe animal… din cauza asta, s-au mai împuținat. Locatarii s-au săturat de rahații din fața blocului, de prin spațiul verde, că ies cu ele să-și facă nevoile cu noaptea-n cap, dar nu curăță, lasă acolo rahatul, la dospit…Sunt mulți câini, avem și pisici… ce mai modă! Putem să-i trecem la plată la gunoi, femeia de serviciu, să contribuie ca și o persoană trecută la întreținere? Poate își dau seama că locul animalelor nu e la bloc, spațiu mic, mare chin!". Alți cititori nu înțeleg de ce nimeni nu-i amendează pe stăpânii câinilor obișnuiți să-și facă nevoile fiziologice pe domeniul public, în parcuri etc.

Soluții ar fi

Dacă se dorește ca asemenea conflicte, deloc puține, să fie rezolvate civilizat, se poate recurge la inițiativele pe care însăși legislația privind funcționarea asociațiilor de proprietari, dar și reglementările de la nivelul Federației Asociațiilor de Proprietari le permit exact în ideea ca traiul în preajma animalelor de companie să nu devină un calvar pentru nimeni. Așa că, în loc de lamentări, se recomandă trecerea la fapte, cu condiția ca toate deci-ziile luate de locatari să fie înre-gistrate în Registrul de procese-verbale al asociației.

Fond de cheltuieli administrative

Locatarii au mână liberă să stabilească, în adunarea generală, o sumă lunară pe care proprietarii și chiriașii care dețin animale s-o plătească pentru energia electrică necesară funcționării suplimentare a liftului, pentru curățenia suplimen-tară pe spațiile comune. "Însă, în niciun caz un animal de companie nu poate fi trecut la întreținere ca și o persoană, întrucât legea prevede repartizarea acestor cheltuieli strict pe numărul de oameni!" – ne-a spus Georgeta Ariciuc, din partea Uniunii Asociațiilor de Proprietari. De asemenea, proprietarii sau chiriașii care, din cauza animalelor de casă, deranjează liniștea în programul stabilit, scutură covoare, pături de pe balcon, precum și cei care ademenesc animale de stradă în spațiile comune, ar putea plăti o sumă lunară, iar veniturile obținute să constituie, parțial sau total, după cum doresc oamenii, fond de cheltuieli administrative.

Declarație

Dacă există stăpâni de animale care își asumă că nu deranjează și nu li se pot imputa practicile mai sus prezentate, atunci ei pot face o declarație în scris către președintele asociației, fiind astfel scutiți de contribuția la fondul de cheltuieli administrative. Însă, dacă totuși se constată de către conducerea asociației, de personalul angajat sau de către cel puțin trei vecini încălcarea declarației, atunci se consemnează pe declarația inițială cele constatate, după care se anu-lează scutirea respectivă, retroactiv, de la data de când a fost făcută declarația. Apoi, în prima listă de plată, se calculează pentru proprietarul respectiv, la rubrica cheltuieli administrative, toată suma respectivă pe care proprietarul este obligat să o plătească, urmare deciziei adunării generale și a consemnării acesteia în Registrul de procese-verbale.

Important! Dacă nu există o asemenea hotărâre scrisă în Registrul de Procese-verbale nu se pot aplica niciun fel de măsuri pentru deținătorii de animale de casă sau pentru cei care îngrijesc animale de stradă, în fața sau în scara blocului.

Comentează știrea

NELU
6 iunie 2014
LA SUBIECT

1. LEGEA NR. 230/2007 (art. 52 - 54 si/sau art. 56), privind asociatiile de proprietari NU autorizeaza Consiliile Locale sa-i completeze prin hotarari, prevederile referitoare la OBLIGATIILE proprietarilor; 2. Legea nr. 230/2007, privind asociatiile de proprietari (art. 52 -54, ori art. 56), NU autorizeaza Consiliile Locale sa-i completeze prin hotarari, prevederile referitoare la CHELTUIELILE asociatiei de proprietari; 3. Adunarea generala a proprietarilor NU ESTE LEGIUITOR; 4. Stabilirea unor cheltuieli suplimentare pentru detinatorii de animale pentru animalele de companie este ILEGALA, DISCRIMINATORIE si NECONSTITUTIONALA, pentru ca, potrivit legii, cheltuielile se repartizeaza per proprietar/apartament, pornind de la criteriile numarului de PERSOANE si DIMENSIUNII SPATIU.LUI detinut (NU de la criteriul/tipului de bunuri detinute de proprietar, iar animalul este un BUN detinut), pentru ca nu toti proprietarii sunt detinatori de caini si de pisici si pentru ca, in aceeasi logica, s-ar putea impune contributii catre asociatiile de proprietari pentru orice alte categorii de bunuri aflate in proprietate sau orice alte animale de companie detinute (pesti de acvariu, broaste testoase, hamsteri, etc. detinute de proprietari). 5. Locuintele sunt dotate cu apometre, astfel ca orice cheltuiala de apa este MASURATA si platita indiferent ca uzi florile, ca dai apa animalului de companie sau pentru tine; 6. Nici Consiliul Local, nici Asociatia de proprietari NU au atributii si prerogative pentru a hotara in chestiuni legate de regimul detinerii unor bunuri pe proprietate provata; 7. Daca apar litigii, ele sunt private, asociatia de proprietari NU ARE NCI O COMPETENTA. In concluzie, dreptul este o disciplina grea.

cta
6 iunie 2014
pt nelutu

bai prietene dar daca o p...a blega si snoaba i s-a nazarit sa-si ia o ghioarla mare neagra si urita care alearga bezmetica deasupra ap.meu duduind mai rau ca la cutremur basca ii mai arunca si jucarele ca-l tine incuiat in casa toata ziua ,ce spune legea aia sa-mi bag in masa si-n vaca aia incaltata care tropaie in platforme englezite

NELU
6 iunie 2014
pt cta

Eu am vorbit foarte elegant si documentat. Pentru "sa-mi bag in masa" avem alte texte de lege !

Roxie
8 iunie 2014
nelegal

Cainii nu se teleporteaza, ei sunt aruncati de oameni. Sterilizati-va cainii si nu mai abanondati. De pe vremea fanariotilor exista hingherii si s-a dovedit ca omorarea cainilor nu este eficienta, este barbara iar rezolvarea o vedeti in tarile civilizate: sterilizare si responsabilizare. In ceea ce priveste animalele de companie de la bloc, acestea fac mult mai putin deranj decat semenii nostri care dau manelele la maxim, tipa, urla, se imbata, isi bat nevestele, copiii, mamele, traiul la bloc este un cosmar din cazua oamenilor. Florico, pentru asta ne mai dai niste solutii si indicatii? ce sa facem sa putem trai de toti marlanoii care populeaza blocurile?

longchamp quadri
2 august 2014
longchamp quadri

trousse longchamp pas cher[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/trousselongchamppascher.php]trousse longchamp pas cher[/url]serviette longchamp homme[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/serviettelongchamphomme.php]serviette longchamp homme[/url]sacs longchamp 2014[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/sacslongchamp2014.php]sacs longchamp 2014[/url]sacoche longchamp pas cher[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/sacochelongchamppascher.php]sacoche longchamp pas cher[/url]sacoche longchamp homme pas cher[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/sacochelongchamphommepascher.php]sacoche longchamp homme pas cher[/url]sac style longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/sacstylelongchamp.php]sac style longchamp[/url]sac polochon longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/sacpolochonlongchamp.php]sac polochon longchamp[/url]sac pliage cuir longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/sacpliagecuirlongchamp.php]sac pliage cuir longchamp[/url]sac main longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/sacmainlongchamp.php]sac main longchamp[/url]sac longchamp vernis[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/saclongchampvernis.php]sac longchamp vernis[/url]sac longchamp solde 2013[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/saclongchampsolde2013.php]sac longchamp solde 2013[/url]sac longchamp roseau pas cher[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/saclongchamproseaupascher.php]sac longchamp roseau pas cher[/url]sac longchamp quadri[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/saclongchampquadri.php]sac longchamp quadri[/url]sac longchamp pliage xl[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/saclongchamppliagexl.php]sac longchamp pliage xl[/url]sac longchamp pliage noir[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/saclongchamppliagenoir.php]sac longchamp pliage noir[/url]sac longchamp pas chere[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/saclongchamppaschere.php]sac longchamp pas chere[/url]sac longchamp gatsby[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/saclongchampgatsby.php]sac longchamp gatsby[/url]sac longchamp au sultan[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/saclongchampausultan.php]sac longchamp au sultan[/url]sac longchamp 2013[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/saclongchamp2013.php]sac longchamp 2013[/url]sac femme longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/sacfemmelongchamp.php]sac femme longchamp[/url]sac en cuir longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/sacencuirlongchamp.php]sac en cuir longchamp[/url]sac de voyage surf longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/sacdevoyagesurflongchamp.php]sac de voyage surf longchamp[/url]sac de voyage longchamp pliage[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/sacdevoyagelongchamppliage.php]sac de voyage longchamp pliage[/url]sac de cours longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/sacdecourslongchamp.php]sac de cours longchamp[/url]sac a main cuir longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/sacamaincuirlongchamp.php]sac a main cuir longchamp[/url]rue longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/ruelongchamp.php]rue longchamp[/url]quadri longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/quadrilongchamp.php]quadri longchamp[/url]prix sac longchamp pliage[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/prixsaclongchamppliage.php]prix sac longchamp pliage[/url]porte monnaie femme longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/portemonnaiefemmelongchamp.php]porte monnaie femme longchamp[/url]porte cles longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/portecleslongchamp.php]porte cles longchamp[/url]palais longchamp marseille horaires[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/palaislongchampmarseillehoraires.php]palais longchamp marseille horaires[/url]nouveau sac longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/nouveausaclongchamp.php]nouveau sac longchamp[/url]marque longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/marquelongchamp.php]marque longchamp[/url]longchamp trousse[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/longchamptrousse.php]longchamp trousse[/url]longchamp sultan[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/longchampsultan.php]longchamp sultan[/url]longchamp sac homme[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/longchampsachomme.php]longchamp sac homme[/url]longchamp sac de voyage[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/longchampsacdevoyage.php]longchamp sac de voyage[/url]longchamp sac a dos[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/longchampsacados.php]longchamp sac a dos[/url]longchamp pliage toile[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/longchamppliagetoile.php]longchamp pliage toile[/url]longchamp chaussures[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/longchampchaussures.php]longchamp chaussures[/url]longchamp cavalier[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/longchampcavalier.php]longchamp cavalier[/url]longchamp bleu[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/longchampbleu.php]longchamp bleu[/url]le palais longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/lepalaislongchamp.php]le palais longchamp[/url]hotel st francois longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/hotelstfrancoislongchamp.php]hotel st francois longchamp[/url] longchamp quadri http://www.sgdfmarseille.fr/services/longchampquadri.php

air max vert fluo
4 august 2014
air max vert fluo

les nouvelle air max[url=http://www.quatuoralfama.com/new/lesnouvelleairmax.php]les nouvelle air max[/url]les nouvelles air max[url=http://www.quatuoralfama.com/new/lesnouvellesairmax.php]les nouvelles air max[/url]look avec air max[url=http://www.quatuoralfama.com/new/lookavecairmax.php]look avec air max[/url]magasin air max lyon[url=http://www.quatuoralfama.com/new/magasinairmaxlyon.php]magasin air max lyon[/url]magasin air max pas cher[url=http://www.quatuoralfama.com/new/magasinairmaxpascher.php]magasin air max pas cher[/url]magasin de air max pas cher[url=http://www.quatuoralfama.com/new/magasindeairmaxpascher.php]magasin de air max pas cher[/url]magasin de chaussure air max[url=http://www.quatuoralfama.com/new/magasindechaussureairmax.php]magasin de chaussure air max[/url]magasin nike air max[url=http://www.quatuoralfama.com/new/magasinnikeairmax.php]magasin nike air max[/url]new air max 2013[url=http://www.quatuoralfama.com/new/newairmax2013.php]new air max 2013[/url]new air max 2014[url=http://www.quatuoralfama.com/new/newairmax2014.php]new air max 2014[/url]new air max 90[url=http://www.quatuoralfama.com/new/newairmax90.php]new air max 90[/url]new air max femme[url=http://www.quatuoralfama.com/new/newairmaxfemme.php]new air max femme[/url]nik air max 1[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikairmax1.php]nik air max 1[/url]nik air max 2013[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikairmax2013.php]nik air max 2013[/url]nik air max 90[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikairmax90.php]nik air max 90[/url]nik air max pas cher[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikairmaxpascher.php]nik air max pas cher[/url]nike - air max 1 essential - baskets - gris et rouge[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nike-airmax1essential-baskets-grisetrouge.php]nike - air max 1 essential - baskets - gris et rouge[/url]nike 2013 air max[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nike2013airmax.php]nike 2013 air max[/url]nike 2013 air max 1 premium[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nike2013airmax1premium.php]nike 2013 air max 1 premium[/url]nike air max 1 all black[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1allblack.php]nike air max 1 all black[/url]nike air max 1 black white grey[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1blackwhitegrey.php]nike air max 1 black white grey[/url]nike air max 1 blanches[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1blanches.php]nike air max 1 blanches[/url]nike air max 1 bleu blanc rouge[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1bleublancrouge.php]nike air max 1 bleu blanc rouge[/url]nike air max 1 courir[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1courir.php]nike air max 1 courir[/url]nike air max 1 cuir[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1cuir.php]nike air max 1 cuir[/url]nike air max 1 essential rose[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1essentialrose.php]nike air max 1 essential rose[/url]nike air max 1 femme rose[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1femmerose.php]nike air max 1 femme rose[/url]nike air max 1 femme soldes[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1femmesoldes.php]nike air max 1 femme soldes[/url]nike air max 1 fluo[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1fluo.php]nike air max 1 fluo[/url]nike air max 1 france[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1france.php]nike air max 1 france[/url]nike air max 1 gris noir[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1grisnoir.php]nike air max 1 gris noir[/url]nike air max 1 grise femme[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1grisefemme.php]nike air max 1 grise femme[/url]nike air max 1 jaune[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1jaune.php]nike air max 1 jaune[/url]nike air max 1 leopard grise[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1leopardgrise.php]nike air max 1 leopard grise[/url]nike air max 1 leopard homme[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1leopardhomme.php]nike air max 1 leopard homme[/url]nike air max 1 liberty pas cher[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1libertypascher.php]nike air max 1 liberty pas cher[/url]nike air max 1 noir et bleu[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1noiretbleu.php]nike air max 1 noir et bleu[/url]nike air max 1 noir gris[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1noirgris.php]nike air max 1 noir gris[/url]nike air max 1 occasion[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1occasion.php]nike air max 1 occasion[/url]nike air max 1 og mesh[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1ogmesh.php]nike air max 1 og mesh[/url]nike air max 1 personnaliser[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1personnaliser.php]nike air max 1 personnaliser[/url]nike air max 1 pour femme[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1pourfemme.php]nike air max 1 pour femme[/url]nike air max 1 premium denim[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1premiumdenim.php]nike air max 1 premium denim[/url]nike air max 1 premium geometric black[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1premiumgeometricblack.php]nike air max 1 premium geometric black[/url]nike air max 1 prix[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1prix.php]nike air max 1 prix[/url]nike air max 1 prm noir[url=http://www.quatuoralfama.com/new/nikeairmax1prmnoir.php]nike air max 1 prm noir[/url] air max vert fluo

Drew Brees Jersey
13 august 2014

Digital technology has changed the way we interact with everything from the games we play to the tools we use at work. Designers of digital technology products no longer regard their job as designing a physical object?beautiful or utilitarian?but as designing our interactions with it. Drew Brees Jersey

saint francois longchamp plan des pistes
28 august 2014
saint francois longchamp plan des pistes

sacs cabas longchamp[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacscabaslongchamp.php]sacs cabas longchamp[/url]sacs bandouli?re longchamp[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacsbandouli?relongchamp.php]sacs bandouli?re longchamp[/url]sacs bandouli?re femme longchamp[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacsbandouli?refemmelongchamp.php]sacs bandouli?re femme longchamp[/url]sacs ? main longchamp pas chers[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacs?mainlongchamppaschers.php]sacs ? main longchamp pas chers[/url]sacoche ordinateur femme longchamp[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacocheordinateurfemmelongchamp.php]sacoche ordinateur femme longchamp[/url]sacoche longchamp homme solde[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacochelongchamphommesolde.php]sacoche longchamp homme solde[/url]sacoche longchamp homme prix[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacochelongchamphommeprix.php]sacoche longchamp homme prix[/url]sacoche longchamp cavalier[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacochelongchampcavalier.php]sacoche longchamp cavalier[/url]sacoche homme longchamp cuir[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacochehommelongchampcuir.php]sacoche homme longchamp cuir[/url]sac voyage longchamp homme[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacvoyagelongchamphomme.php]sac voyage longchamp homme[/url]sac voyage homme longchamp[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacvoyagehommelongchamp.php]sac voyage homme longchamp[/url]sac vernis noir longchamp[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacvernisnoirlongchamp.php]sac vernis noir longchamp[/url]sac vernis longchamp[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacvernislongchamp.php]sac vernis longchamp[/url]sac veau foulonn? longchamp[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacveaufoulonn?longchamp.php]sac veau foulonn? longchamp[/url]sac toile longchamp pas cher[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sactoilelongchamppascher.php]sac toile longchamp pas cher[/url]sac tissu longchamp[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sactissulongchamp.php]sac tissu longchamp[/url]sac soldes longchamp[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacsoldeslongchamp.php]sac soldes longchamp[/url]sac solde longchamp[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacsoldelongchamp.php]sac solde longchamp[/url]sac shopping longchamp pliage[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacshoppinglongchamppliage.php]sac shopping longchamp pliage[/url]sac roseau longchamp prix[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacroseaulongchampprix.php]sac roseau longchamp prix[/url]sac roseau longchamp pas cher[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacroseaulongchamppascher.php]sac roseau longchamp pas cher[/url]sac roseau longchamp occasion[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacroseaulongchampoccasion.php]sac roseau longchamp occasion[/url]sac roseau heritage longchamp[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacroseauheritagelongchamp.php]sac roseau heritage longchamp[/url]sac rose longchamp[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacroselongchamp.php]sac rose longchamp[/url]sac port? ?paule longchamp[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacport??paulelongchamp.php]sac port? ?paule longchamp[/url]sac pliage longchamp taille l[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacpliagelongchamptaillel.php]sac pliage longchamp taille l[/url]sac pliable longchamp pas cher[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacpliablelongchamppascher.php]sac pliable longchamp pas cher[/url]sac new legende longchamp[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacnewlegendelongchamp.php]sac new legende longchamp[/url]sac main longchamp pliage solde[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/sacmainlongchamppliagesolde.php]sac main longchamp pliage solde[/url]sac longchamp.com[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchamp.com.php]sac longchamp.com[/url]sac longchamp xxl[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchampxxl.php]sac longchamp xxl[/url]sac longchamp violet fonc?[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchampvioletfonc?.php]sac longchamp violet fonc?[/url]sac longchamp vernis rouge[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchampvernisrouge.php]sac longchamp vernis rouge[/url]sac longchamp verni noir[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchampverninoir.php]sac longchamp verni noir[/url]sac longchamp verni[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchampverni.php]sac longchamp verni[/url]sac longchamp vente priv?e[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchampventepriv?e.php]sac longchamp vente priv?e[/url]sac longchamp velours[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchampvelours.php]sac longchamp velours[/url]sac longchamp turquoise[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchampturquoise.php]sac longchamp turquoise[/url]sac longchamp toulouse[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchamptoulouse.php]sac longchamp toulouse[/url]sac longchamp toile et cuir[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchamptoileetcuir.php]sac longchamp toile et cuir[/url]sac longchamp taille m pas cher[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchamptaillempascher.php]sac longchamp taille m pas cher[/url]sac longchamp soldes france[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchampsoldesfrance.php]sac longchamp soldes france[/url]sac longchamp soldes 2014[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchampsoldes2014.php]sac longchamp soldes 2014[/url]sac longchamp soldes 2012[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchampsoldes2012.php]sac longchamp soldes 2012[/url]sac longchamp solde pliage[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchampsoldepliage.php]sac longchamp solde pliage[/url]sac longchamp solde magasin[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchampsoldemagasin.php]sac longchamp solde magasin[/url]sac longchamp solde 2012[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchampsolde2012.php]sac longchamp solde 2012[/url]sac longchamp rouge cuir[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchamprougecuir.php]sac longchamp rouge cuir[/url]sac longchamp rouge bordeaux[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchamprougebordeaux.php]sac longchamp rouge bordeaux[/url]sac longchamp roseau prix[url=http://www.black-blum.fr/UserFiles/saclongchamproseauprix.php]sac longchamp roseau prix[/url] saint francois longchamp plan des pistes

air max command noir
4 septembrie 2014
air max command noir

air max 1998[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax1998.php]air max 1998[/url]air max 2000[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax2000.php]air max 2000[/url]air max 2009[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax2009.php]air max 2009[/url]air max 2010[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax2010.php]air max 2010[/url]air max 30 euros[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax30euros.php]air max 30 euros[/url]air max 37[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax37.php]air max 37[/url]air max 39[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax39.php]air max 39[/url]air max 5[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax5.php]air max 5[/url]air max 50 euro[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax50euro.php]air max 50 euro[/url]air max 85[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax85.php]air max 85[/url]air max 87 noir[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax87noir.php]air max 87 noir[/url]air max 90 2007[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax902007.php]air max 90 2007[/url]air max 90 essential noir[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax90essentialnoir.php]air max 90 essential noir[/url]air max 90 essential pas cher[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax90essentialpascher.php]air max 90 essential pas cher[/url]air max 90 femme leopard[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax90femmeleopard.php]air max 90 femme leopard[/url]air max 90 femme soldes[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax90femmesoldes.php]air max 90 femme soldes[/url]air max 90 hyperfuse qs[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax90hyperfuseqs.php]air max 90 hyperfuse qs[/url]air max 90 hyperfuse red[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax90hyperfusered.php]air max 90 hyperfuse red[/url]air max 90 infrared hyperfuse[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax90infraredhyperfuse.php]air max 90 infrared hyperfuse[/url]air max 90 marron[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax90marron.php]air max 90 marron[/url]air max 90 moire[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax90moire.php]air max 90 moire[/url]air max 90 noir femme[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax90noirfemme.php]air max 90 noir femme[/url]air max 90 paris[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax90paris.php]air max 90 paris[/url]air max 90 premium noir[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax90premiumnoir.php]air max 90 premium noir[/url]air max 90 solde[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmax90solde.php]air max 90 solde[/url]air max a 40 euros[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxa40euros.php]air max a 40 euros[/url]air max a personnaliser[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxapersonnaliser.php]air max a personnaliser[/url]air max a vendre[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxavendre.php]air max a vendre[/url]air max all black[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxallblack.php]air max all black[/url]air max all white[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxallwhite.php]air max all white[/url]air max am1[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxam1.php]air max am1[/url]air max amsterdam[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxamsterdam.php]air max amsterdam[/url]air max basket[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxbasket.php]air max basket[/url]air max basse[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxbasse.php]air max basse[/url]air max blanc et bleu[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxblancetbleu.php]air max blanc et bleu[/url]air max blanche et grise[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxblancheetgrise.php]air max blanche et grise[/url]air max blanche femme pas cher[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxblanchefemmepascher.php]air max blanche femme pas cher[/url]air max blanche homme[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxblanchehomme.php]air max blanche homme[/url]air max bleu et blanche[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxbleuetblanche.php]air max bleu et blanche[/url]air max bleu et rouge[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxbleuetrouge.php]air max bleu et rouge[/url]air max bleue[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxbleue.php]air max bleue[/url]air max bw 2013[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxbw2013.php]air max bw 2013[/url]air max bw 2014[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxbw2014.php]air max bw 2014[/url]air max bw blanche[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxbwblanche.php]air max bw blanche[/url]air max bw classic femme[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxbwclassicfemme.php]air max bw classic femme[/url]air max bw classic pas cher[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxbwclassicpascher.php]air max bw classic pas cher[/url]air max bw homme pas cher[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxbwhommepascher.php]air max bw homme pas cher[/url]air max classic bw homme[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxclassicbwhomme.php]air max classic bw homme[/url]air max classic bw noir[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxclassicbwnoir.php]air max classic bw noir[/url]air max command femme[url=http://www.ch-rodez.fr/admin/medias/File/airmaxcommandfemme.php]air max command femme[/url] air max command noir

jbthwhxljrm
13 septembrie 2014
x8zQq1 qrhgutdqozcc, [url=http://fjqmceftpdxr.com/]fjqmceftpdxr[/url], [link=http://nheocqhwazpg.com/]nheocqhwazpg[/link], http://oqjotyqgdceu.com/

x8zQq1 qrhgutdqozcc, [url=http://fjqmceftpdxr.com/]fjqmceftpdxr[/url], [link=http://nheocqhwazpg.com/]nheocqhwazpg[/link], http://oqjotyqgdceu.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2496 secunde