Medicul de gardă

Ce legătură are mișcarea cu colesterolul

368
1
Ce legătură  are mișcarea  cu colesterolul - familiepebicicletemiscare1-1368477461.jpg

Articole de la același autor

"Dacă nu iau medicamente, pot să mănânc numai iarbă, colesterolul meu urcă și iar urcă… Când îl aud pe medic să fac multă mișcare, îmi vine să urlu! Ce legătură poate să aibă o problemă așa de complicată cum e colesterolul cu plimbarea de plăcere? Eu sunt conștientă că mișcarea e bună, dar nici chiar așa, la orice, e o exagerare! Rog din suflet medicul să-mi spună dacă numai prin mișcare ai scăpat de colesterolul mare. Cu mulțumiri, Irina, 57 ani".

v v v

Când nivelul colesterolului o ia razna, și dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center confirmă că primul lucru care trebuie schimbat este stilul de viață. Cât privește mult invocata mișcare, aceasta nu este doar necesară, ci și vitală în astfel de situații.

Referitor la regimul alimentar, și acesta este necesar pentru ține-rea sub control a colesterolului. Atenție, necesar, dar nu și su-ficient fără un program susținut, zilnic, de mișcare. Totul, din cauză că exercițiile fizice susținute, duc, printre altele, și la creșterea colesterolului bun și scăderea celui rău. În plus, un pic de sport ajută și la menținerea în limite normale a siluetei, tensiunii arteriale și a glicemiei.

A se avea însă în vedere că aceste exerciții nu se fac potrivit imaginației fiecăruia. De exemplu, nu sunt recomandate imediat după ce ați luat masa ori dacă temperaturile externe sunt la extreme, respectiv ori foarte ridicate, ori foarte coborâte. Totodată, dacă nu vă simțiți în formă, nu e cazul să exagerați cu sportul. Ideal ar fi să aveți cât de cât un program de exerciții, astfel încât, odată cu trecerea timpului, să vă intre în reflex, astfel încât să-l percepeți ca pe o necesitate. 

Comentează știrea

christian louboutin wallet
28 februarie 2014
christian louboutin wallet

louboutin shoes harvey nichols Stiri Cetățenești : Ce legătură are mișcarea cu colesterolul | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin wallet http://glassworld.delmonsolutions.com/images/christian-louboutin-bianca-120.asp

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Ianuarie 2013
Stire din Sănătate : Ce nu știați despre colesterol
Sâmbătă, 08 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Care  sunt valorile normale ale colesterolului?
Pagina a fost generata in 1.7655 secunde