Pentru sănătatea dumneavoastră

Ce îi place și ce îi face rău ficatului (1)

1455
Deși ficatul se poate regenera rapid, specialiștii atrag atenția că alimentația necorespunzătoare și excesele îi dăunează. Primele semne ale îmbolnăvirii sunt îngălbenirea pielii, mâncărimi supărătoare, oboseală cronică, stări de vomă și pierderea poftei de mâncare. Pentru a preveni afecțiunile ficatului, este necesar să ținem cont de câteva recomandări, privind indicații și contraindicații referitoare la stilul de viață și alimentație.
NU: zahărului alb rafinat, care ne agresează ficatul și pancreasul prin simpla sa concentrație. Neconținând niciunul dintre fermenții necesari bunei sale asimilări, el constrânge ficatul să acopere această carență cu prețul unui efort suplimentar, care îl face să furnizeze el însuși substanțele deficitare.
DA: mierii naturale, fructelor proaspete (în special lămâile) și fructele uscate dulci, care vor putea înlocui foarte avantajos zahărul alb.
NU: sării recristalizate și rafinate, care este un alt produs chimic pur (clorura de sodiu).
DA: sării marine nerafinate, purtătoare de viață și vehiculatoare a unor subtile fluide benefice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 12 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Cum poți mânca sănătos la birou
Marţi, 12 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : "Sper că nu e o mafie a notarilor!"
Sâmbătă, 09 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Gazon de invidiat (1)
Pagina a fost generata in 1.8105 secunde