Ce gătim astăzi

229
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1413470369.jpg
Aperitiv. Ingrediente: 500g somon, 2 portocale, 150g măsline, pătrunjel, sare, unt. Mod de preparare: Se pune în tava de cuptor untul topit, se așază bucățile de somon pe tavă iar peste ele se pun feliile de portocale. Se adaugă măslinele, pătrunjelul și se sărează după gust. Se lasă la cuptor cca.1 oră la foc mic.


Supă cremoasă de pui. Ingrediente pentru 6-8 porții: 2 pulpe mari de pui (întregi), o legătură morcovi, o legătură leurdă, un fir de praz, un păstârnac mai gros, o gulie, o legătură leuștean, 2 gălbenușuri, 400 ml  iaurt grecesc, 2 linguri ulei de măsline, sare și piper după gust, un praf de nucșoară. Mod de preparare: Carnea se fierbe împreună cu morcovii, gulia și păstârnacul. Într-o tigaie încingem uleiul de măsline și călim 1-2 minute prazul tăiat mărunt, apoi adăugăm leurda mărunțită și le călim împreună alte 2 minute, apoi punem carnea de pui tăiată cubulețe, condimentăm cu sare, piper și nucșoară și le lăsăm câteva minute la foc mic, să se întrepătrundă aromele. Separat, amestecăm iaurtul și gălbenușurile și cu ele dregem supa de carne (zeama în care au fiert carnea și legumele). Punem și leușteanul tăiat mărunt și le lăsăm să dea câteva clocote împreună, apoi le dăm prin blender pentru a obține supă cremoasă.


Prăjitură cu gutui și gem de caise. Ingrediente: 500 g făină, 250 g zahăr, 2 ouă, 250 g unt, 2 lingurițe praf de copt, zahăr vanilat. Umplutură: 2 gutui, 3 linguri zahăr, 4 linguri gem caise. Mod de preparare: 1. Într-un bol mai mare se pune făină cu praful de copt și untul,se amestecă,pe urmă și oualele și zahărul până iese un aluat lipicios. 2. Gutuile se curăță de coajă, se taie feliuțe și se fierb în apă 3-4 minute, se scurg de apă și se pisează cu furculița într-un alt bol. 3. Se așează pe o tavă 2/3 din aluat,se pun gutuile peste,se presară cele 3 linguri de zahăr uniform,apoi se așează restul de aluat în formă de grilaj peste gutui. În spațiile libere se adaugă gemul de caise. Se lasă la cuptor timp de 40-50 min cu focul potrivit. După ce se răcește se pudrează cu zahărul vanilat uniform.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 14 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 08 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 24 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 10 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 09 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 07 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 24 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 16 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Pizza de casă
Luni, 13 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Găluște cu prune
Pagina a fost generata in 1.5736 secunde