Ce gătim astăzi

167
Ce gătim astăzi - sitecegatimm-1413225948.jpg
Musaca de vinete. Ingrediente: 3 vinete, 5 cartofi medii, 2-3 dovlecei, 4 ardei, 6 roșii, sare, piper boabe și măcinat, o căpățână usturoi, 4-5 linguri ulei de floarea soarelui, o legătură pătrunjel, 2-3 frunze busuioc, 1-2 linguri pesmet, 30 margarină. Preparare: Pentru început, se spală cartofii și se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă și se lasă să se răcească, apoi se curăță de coajă. Vinetele se spală și se curăță, la fel și dovleceii, apoi se taie rondele potrivite și se călesc în puțin ulei cât să se înmoaie și să elimine toxinele. Se lasă să se scurgă în sită. Separat, se taie rondele roșiile și cartofii fierți și se curăță usturoiul. Ardeii se spală, se curăță de sâmburi și se taie rondele. Se tapetează tava cu margarină și pesmet și se aranjează legumele, după preferință. Acestea se pot intercala sau se pot suprapune. Se lasă tava în cuptor să se rumenească. Musacaua se servește ornată cu pătrunjel și busuioc verde.


Prăjitură fără gluten. Ingrediente: două treimi cană făină de cocos, jumătate linguriță praf de copt, 5 ouă, 1 praf sare, o treime cană lapte de migdale, un sfert cană miere, 1 linguriță vanilie, 6 linguri zeamă de lamiae, 2 lingurițe coajă rasă de la o lămâie, jumătate cană affine. Pentru servit: jumătate cană affine. Preparare. Învață să prepari o prăjitură paleo, fără făină, deci fără gluten, fără zahăr și cu o aromă naturala de cocos minunată. Încinge cuptorul la foc mediu. Unge o formă de cozonac sau pâine cu ulei de cocos. Amestecă făina de cocos, praful de copt și sarea într-un castron. Într-un alt castron, amestecă ouăle, laptele de migdale, mierea, vanilia, zeama de lămâie și coaja de la o lămâie. Amestecă cele două combinații de uscat și umed și adaugă ușor afinele, ca să nu se spargă fructele. Toarnă aluatul în tavă și coace timp de 40 de minute, până trece testul scobitorii. Lasă la răcit complet înainte să scoți prăjitura paleo din formă. Presară afine proaspete peste prăjitura paleo fără gluten și servește la ceai.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 10 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 09 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 08 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 07 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 24 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 24 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 23 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 22 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 13 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Găluște cu prune
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cum pregătești carnea pentru friptură
Pagina a fost generata in 1.4235 secunde