Salată de sardine. Ingrediente: 2 cutii cu sardine în sos tomat,
2 mere, 200 g cașcaval,1 țelină mijlocie,2-3 castraveciori murați,150 g maioneză,1 pahar mic iaurt, sare, piper, lămâie, 1 baghetă, mărar și ridichi pentru ornat. Preparare 1. Sardinele se pun într-un castron și se pasează cu furculița. Merele se spală, se taie în sferturi și se curăță de sâmburi. Cașcavalul și merele se taie cubulețe și se pun peste sardine. Se adaugă țelina rasă fin și castraveciorii murați tăiați felii. 2. Totul se amestecă ușor, apoi se adaugă maioneza bătută cu iaurtul și se condimentează după gust cu sare, piper și zeamă de lămâie. Se acoperă castronul cu un capac și se pune 5-10 minute la frigider. 3. Se ia câte o lingură din salată și se pune pe câte o felie de baghetă. Se ornează cu felii subțiri de lămâie, ridichi și câteva fire de mărar.
Pui cu dovlecei. Ingrediente: un piept de pui, o lingură de unt, 2 dovlecei, ulei, o cană de smântână, 2 linguri de făină, 2 legături de mărar verde, sare și piper alb. Mod de preparare: Pieptul de pui se taie cubulețe și se prăjește puțin în ulei. În paralel, dovleceii se feliază, se sărează, se pudrează cu făină și se prăjesc, la rândul lor. Apoi se pregătește un sos alb, din unt topit, care se amestecă bine cu smântâna, se sărează și piperează, lăsându-se câteva minute pe foc. După ce este gata, peste el se adaugă carnea de pui, dovlecelul prăjit și mărarul proaspăt, tocat.
Ciocolată de casă. Ingrediente: 450 grame de zahăr, 10 ml esență de rom (opțional),170 grame de unt gras (minim 80% grăsime), 500 grame lapte praf, 80 grame de cacao. Mod de preparare: Amestecați laptele praf și pudra de cacao și treceți-le prin sită. Amestecați zahărul cu 150 ml de apă într-o crăticioară. Fierbeți aproximativ 10 minute până se leagă într-un sirop cleios, fără ca zahărul să se caramelizeze. Adăugați untul tăiat cubulețe și luați vasul de pe foc. Amestecați până se topește. Încorporați esența de rom și amestecul de cacao cu lapte praf, cu grijă pentru a nu forma cocoloașe. Amestecați energic, eventual folosind brațele de frământat ale mixerului, cât este cald, pentru a obține o masă omogenă. Întindeți și nivelați într-o tavă dreptunghiulară unsă cu puțin ulei. Lăsați la rece pentru două-trei ore înainte de a tăia.